EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

Coscubiela encarna la resistència davant la majoria independentista: les claus del seu discurs

Ciutadans, PSC i PPC l'aplaudeixen davant la incomoditat d'Albano Dante Fachin

Rufián l'ataca: "És com el 'camarada' que anava fa 40 anys amb les mans sense durícies a les cases dels obrers a dir-los que millor no fer vagues"

No vull que el meu fill visqui en un país on una majoria pugui tapar els drets dels que no pensen com ells, diu el portaveu de Sí que es Pot. / ALBERT BERTRAN / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

"No vull que el meu fill visqui en un país on una majoria pugui tapar els drets dels que no pensen com ells". Les paraules de Joan Coscubiela van ressonar aquest dijous al Parlament de Catalunya. El portaveu de Catalunya Sí que es Pot va enfilar un discurs dur i afilat, en què va enarborar la seva tradició familiar de lluita antifranquista per defensar-se de Carles Puigdemont.

En el transcurs del ple, quan es discutia si s'havia d'ampliar l'ordre del dia per incloure el debat i la votació de la llei de Transitorietat, Coscubiela carregava contra les forces independentistes pels seus procediments per aprovar el marc legal del referèndum de l'1-O.

Aquest antic diputat d'Iniciativa per Catalunya i sindicalista procedent del PSUC es va erigir en una mena d'Unamuno català (en paraules d'Antonio Elorza) i el seu missatge es va elevar: 'Vencereu però no convencereu'. Així arrencava una gran ovació dels parlamentaris de Ciutadans, PSC i PPC, drets i cridant "democràcia". Mentrestant, el seu company de grup i secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, es quedava quiet al seu escó, sense aplaudir i incòmode amb el to del seu portaveu.

Al llarg de la seva intervenció, la bancada de l'oposició celebrava els dards de Coscubiela contra la majoria independentista. I davant els gestos de reprovació dels diputats de la CUP, subratllava que no se sentia incòmode al ser aplaudit per ideologies oposades a la seva si es tractava de defensar la democràcia: "Soc aquí perquè els meus pares em van ensenyar a lluitar pels meus drets".

Notícies relacionades

I insistia: "Estic disposat a partir-me la cara perquè vostès votin sobre la independència de Catalunya, però no si trepitgen els drets dels diputats".

Minuts després, el diputat d'ERC Gabriel Rufián carregava contra ell a Twitter, revifant una altra vegada la polèmica: