EL REPTE INDEPENDENTISTA

Una diputada de Podem retira banderes espanyoles de l'hemicicle del Parlament

Forcadell renya Àngels Martínez per treure ensenyes que havia col·locat el PP

1
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL / BARCELONA

Àngels Martínez s'ha convertit en una de les protagonistes del ple d'aprovació de la llei del referèndum. La veterana diputada de Podem ha retirat les banderes espanyoles que els diputats del PP havien deixat a l'hemicicle abans d'iniciar la votació.

No és la primera vegada que Martínez, de 69 anys i exmembre del PSUC, es converteix en notícia. El mes de març passat ja va trencar la disciplina de vot de Catalunya Sí que es Pot i va recolzar l'esmena de la CUP que demanava destinar una partida pressupostària a favor de la via unilateral. "He votat en consciència perquè la defensa del referèndum implica voluntat i partides per fer-lo possible", explicava l'exprofessora d'Economia de la UB.

Després d'aquella votació, ICV va demanar a Podem que la rellevés, al·legant que no complia amb els seus deures. "És increïble que Sí que es Pot hagi durat molts anys. Hi ha hagut molta tensió", relatava la mateixa Martínez en una entrevista a 'Crític', en què no estalviava dards per a ICV. Uns problemes que han tornat a aflorar aquest dimecres.

Conflicte a Sí que es Pot

Notícies relacionades

Martínez i la resta de diputats de Podem han abandonat l'hemicicle durant la intervenció de Lluís Rabell, president de la coalició que aglutina podemistes, ICV i EUiA. Albano Dante Fachin ha acusat Joan Coscubiela, portaveu del grup, d'impedir-li intervenir en el ple del referèndum. "Coscubiela ha decidit que la pluralitat no es pot expressar".

Quan anava a intervenir Lluís Rabell, Joan Giner ha preguntat a Carme Forcadell si es podia repartir el torn d'intervenció. La presidenta del Parlament ha dit que no hi havia cap problema i Joan Josep Nuet, membre de la coalició i de la Mesa, també hi ha intervingut. Però, davant la negativa de Coscubiela, els podemistes han abandonat l'hemicicle. Des d'ICV s'assegura que l'acord era que Podem parlés si hi havia més d'un torn d'intervenció.