polèmica al voltant del procés

Coscubiela adverteix que "impedir" el dictamen del Consell de Garanties sobre la llei del referèndum equival a "derogar l'Estatut"

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot denuncia que JxSí i la CUP volen aprovar la llei "via 'bucaner'

La llista de Rabell_MEDIA_7

La llista de Rabell_MEDIA_7

1
Es llegeix en minuts

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot al Parlament de Catalunya, Joan Coscubiela, ha advertit aquest dissabte JxSí i la CUP que "impedir" un dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) sobre la proposició de llei del referèndum suposa "vulnerar drets" dels diputats i equivaldrà "derogar l'Estatut". Al seu compte de Twitter, Coscubiela argumenta que l'article 81.3 del reglament permet "alterar l'ordre del dia, però no vulnerar drets, evitar el Consell de Garanties i derogar l'Estatut", ja que aquest va establir el CGE com a "control democràtic de lleis".

Notícies relacionades

"Sembla que ni tràmit ordinari ni lectura única, que volen aprovar la llei del referèndum 'via 'bucaner', dinamitant tota la legalitat catalana", es queixa Coscubiela. Segons el portaveu del partit de l'esquerra catalana, el mateix Estatut exigeix que l'aprovació de la "sindicatura electoral del referèndum" es faci amb "dues terceres parts dels diputats, o sigui 90".

La utilització de l'article 81.3 del reglament és una de les possibles fórmules per aprovar la proposició de llei del referèndum previsiblement al ple del Parlament que comença dimecres que ve. Aquest article preveu que dos grups o la presidència, entre altres, puguin proposar alterar l'ordre del dia del ple. L'article també diu que s'han de complir els tràmits reglamentaris "exceptuant acord explícit en sentit contrari per majoria absoluta".