Podem Catalunya no votarà en contra de la llei del referèndum

La formació catalana posposa una setmana la seva consulta interna sobre l'1-O i acusa Podem

zentauroepp39880053 el secretari general de podem catalunya  albano dante fachin170831131743

zentauroepp39880053 el secretari general de podem catalunya albano dante fachin170831131743 / Nuria Julia

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Podem Catalunya no votarà en contra de la llei del referèndum. Aquesta opció, que ja van assenyalar els seus diputats Joan Giner i Àngels Martínez Castells, ha sigut confirmada aquest dijous per Albano Dante Fachin. "En principi es descarta votar que no", ha assenyalat el líder de la formació, que no descarta passar de l'abstenció al 'sí' si s'accepten esmenes.

Notícies relacionades

Fachin ha explicat que tots els seus diputats votaran el mateix encara que és possible que els grups que formen Catalunya Sí que es Pot (Podem, ICV i EUiA) puguin votar de forma diferent. En la mateixa roda de premsa, Podem ha posposat una setmana la seva consulta interna sobre el posicionament de cara al referèndum de l'1-O. La formació catalana acusa Podem del retard, ja que des de la coordinadora estatal morada s'han al·legat motius tècnics perquè la consulta a les bases se celebri entre el 15 i el 18 de setembre, una setmana més tard del previst. En aquesta situació, la direcció catalana ha anunciat que de moment començaran a fer campanya a favor de la participació en l'1-O.

La formació morada ja havia fet una consulta entre els cercles, que va apostar participar en l'1-O però sense donar-li rang vinculant, i que va ser qualificada de "tupinada" per la senadora Celia Cánovas. Sectors crítics amb la direcció havien començat a reunir suports per forçar una assemblea ciutadana. Al juliol, Albano Dante Fachin va decidir avançar-se i convocar tots els militants perquè decideixin quina posició prendre sobre l'1-O. "Creus que Podem Catalunya ha de cridar a la participació i mobilització ciutadana l'1-O?", és la pregunta que el Consell Ciutadà va aprovar fer a les seves bases, un text més clar que el que plantejava la direcció, que volia preguntar si es ratificava la decisió dels cercles.