debat sobiranista

Les bases de Podem avalen participar en el referèndum

La militància vota a favor d'entendre l'1-O com una mobilització no vinculant

El 'sí' ha obtingut el 64% de suport, gairebé el doble del 'no' (33%)

zentauroepp37749102 gra147  barcelona  20 03 2017   el l der de podem  albano da170320200101

zentauroepp37749102 gra147 barcelona 20 03 2017 el l der de podem albano da170320200101 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Reconeixement de la militància de Podem a Albano Dante Fachin. Les bases liles han avalat cridar a la participació en el referèndum unilateral, entenent-lo com una mobilització no vinculant. La tesi defensada pel secretari general s'ha imposat en una consulta interna en què el 'sí' ha obtingut el 64%, gairebé el doble del 'no' (33%).

La formació morada ja havia fet una consulta entre els cercles, que va apostar per participar en l'1-O però sense donar-li rang vinculant, i que va ser titllada de "tupinada" per la senadora Celia Cánovas. Sectors crítics amb la direcció havien començat a reunir suports per forçar una assemblea ciutadana. Al juliol, Fachin va decidir avançar-se i convocar tots els militants perquè decidissin quina posició prendre sobre l'1-O.

Conflictes amb Pablo Iglesias

Notícies relacionades

"Després de la mobilització dels cercles i participació molt important en la consulta, queda clar que Podem Catalunya és imprescindible", ha sentenciat Fachin a Twitter, l'endemà que Iglesias es reunís amb els comuns per buscar una solució per al conflicte a Catalunya... sense informar-ne Podem Catalunya. Havia sigut un episodi més de la llarga llista de desavinences entre la direcció catalana i la madrilenya.

Des que Fachin va rebutjar entrar a la confluència dels comuns Pablo Iglesias ha decidit deixar-lo al marge dels seus moviments a Catalunya, com va passar l'última Diada, on va muntar un acte a Santa Coloma de Gramenet amb Colau i Xavier Domènechdeixant de banda la facció catalana podemista. En aquesta línia interpreten des de Podem Catalunya el retard forçat en la votació interna. A la cúpula catalana es considera que va ser un estratagema d'Iglesias per permetre que se sabessin abans els resultats de la consulta que van fer els comuns. El 59% dels membres de Catalunya en Comú (la confluència d'Ada Colau) van advocar també per anar a l'1-O sense entendre-ho com un referèndum vinculant, en una votació en què van concórrer 3.458 persones, menys de la meitat que en la de Podem (7.614).