ERC insisteix que la llei de transitorietat s'ha d'aprovar abans de l'1-O

El portaveu republicà, Sergi Sabrià, considera que és fonamental que els ciutadans sàpiguen quin serà el marc jurídic a partir del 2 d'octubre si guanya el 'sí'

Es mostra partidari que la norma que regula el referèndum sigui aprovada pel Parlament, en comptes de través d'un decret de la Generalitat

 

  / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El portaveu d'ERCSergi Sabrià, ha tornat a insistir aquest divendres que la llei de transitorietat -la que fixarà el marc jurídic en el pas de l'autonomisme a la independència- s'ha d'aprovar abans del referèndum de l'1 d'octubre. I ha de ser així, ha explicat Sabrià en declaracions a Catalunya Ràdio, perquè "la gent ha de conèixer quin marc jurídic tindrà el país a partir del 2 d'octubre si guanya el 'sí'".

D'aquesta manera, el republicà ha deixat clara la posició del seu partit, que coincideix amb la CUP, mentre que el PDECat ha evitat acotar la data de l'aprovació de la també anomenada llei de desconnexió i ha avisat que no s'ha de fer "per perdigonada o per marcar paquet", sinó "quan toqui". 

No obstant, Sabrià ha evitat en tot moment polemitzar amb la CUP (que reclama que la llei de transitorietat s'aprovi abans de la Diada) i el PDECat i ha presumit de la feina del seu partit de cosir, de trobar punts intermedis entre les diferents ideologies de les forces independentistes.

Notícies relacionades

Respecte a la llei del referèndum el diputat d'ERC s'ha mostrat a favor que es tramiti al Parlament, i no a través d'un decret de la Generalitat, tot i que ha admès que "totes les vies estan obertes i s'escollirà la millor perquè l'objectiu final, posar les urnes, es faci realitat".

En tot cas, ha assegurat que no es trigarà gaire a saber aquest detall, perquè s'esgoten els temps, ja que encara falta firmar el decret de convocatòria i hi ha d'haver temps suficient per celebrar una campanya. "Això passarà en els pròxims dies", ha recalcat.