SOBRE L'IMAM DE RIPOLL

Els Mossos admeten una comunicació "no oficial" amb la policia belga

Un càrrec de la policia autonòmica va afirmar per 'e-mail' no tenir dades d'Es Satty

Els agents sí que tenien informació d'un parent vinculat a terroristes de l'11-M

zentauroepp39760101 pantallazo informativo atlas videos abdelbaki es satty170821151029

zentauroepp39760101 pantallazo informativo atlas videos abdelbaki es satty170821151029

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Els Mossos d'Esquadra van mantenir una comunicació "no oficial" amb la policia belga, que els va consultar si tenien informació de l'imam de Ripoll Abdelbaki Es Sattyconsiderat presumpte cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i es van limitar a contestar que no en tenien dades, han puntualitzat a Europa Press fonts de la Conselleria d'Interior de la Generalitat.

En un principi la conselleria va dir que no s'havia rebut cap petició de les autoritats belgues sobre dades d'Es Satty, que va morir en l'explosió d'una casa a Alcanar (Montsià) on presumptament s'estaven preparant explosius.

Per correu electrònic

Segons precisen ara les citades fonts, hi va haver un contacte -que en cap cas va ser una alerta o avís- per 'e-mail' de manera informal fa més d'un any entre un policia belga i un comandament de la Comissaria General d'Informació dels Mossos, i la resposta que va donar el policia català va ser que no tenien cap informació sobre Es Satty.

Segons publica el diari 'El País', el cap de la Unitat d'Anàlisis Estratègiques de la comissaria general d'informació dels Mossos d'Esquadra, D. C., va respondre per correu electrònic a les sospites de la policia de Vilvoorde sobre els possibles llaços terroristes d'Es Satty.

El 8 de març, el número dos del servei d'informació de la policia autonòmica va respondre a la policia belga que Abdelbaki Es Satty "no era conegut", tot i que una persona amb el mateix cognom havia sigut investigat pels seus vincles gihadistes en una altra operació.

Es tractava del seu parent Mustafa Es Satty, imant suplent el 2006 en una mesquita a Vilanova i la Geltrú i que va viure en un pis pel qual van passar almenys dos terroristes directament implicats en els atemptats de l'11-M del 2004 a Madrid.

Aquest dimecres, el Ministeri de l'Interior va afirmar no haver rebut cap petició per part de Bèlgica sobre l'imam i segons fonts de la lluita antiterrorista, ni la Policia Nacional, ni la Guàrdia Civil tenen constància d'haver rebut cap pregunta de Bèlgica sobre l'imam.

L'alcalde de Vilvoorde es ratifica

Notícies relacionades

L'alcalde de Vilvoorde, Hans Bonte, va reiterar aquest dimecres les seves afirmacions que la policia d'aquest municipi belga va contactar amb la policia de Barcelona un cop va tenir coneixement del comportament sospitós de l'imam Es Satty.

"Ho confirmo", va dir Bonte en declaracions a Europa Press. A més, l'alcalde de Vilvoorde va detallar que la pregunta va ser formulada per la Policia de Vilvoorde-Malechen a la "policia barcelonina".