Junts pel Sí portarà als tribunals les conclusions de la comissió sobre l''operació Catalunya'

El diputat Roger Torrent titlla de "reprovable i fastigós" el que ha passat en aquest cas

jregue33009131 roger torrent  diputat de jxs   a la sala de premsa del parl170817132737

jregue33009131 roger torrent diputat de jxs a la sala de premsa del parl170817132737

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Junts pel Sí portarà als tribunals les conclusions de la comissió d'investigació de l''operació Catalunya' al Parlament. Així ho ha anunciat el diputat de la coalició sobiranista, Roger Torrent, que ha assegurat que amb aquest gest el seu grup parlamentari pretén denunciar aquest cas que ha qualificat de "reprovable i fastigós".

Notícies relacionades

Les conclusions s'aprovaran en les dues últimes sessions previstes per al 28 i 29 d'agost. A la primera jornada s'han citat 11 persones que ja van ser cridades amb anterioritat però no van acudir a la cita, entre elles destaquen els excomissaris José Manuel Villarejo i Pedro Esteban; l'exsecretari d'Estat d'Interior Francisco Martínez; l'exdirector operatiu de la Policia Nacional Eugenio Pino; el director general de la Policia, Germán López, i el policia en excedència Antonio Giménez. A la segona els grups presentaran les seves conclusions. Cal recordar que CiutadansPSC PP han abandonat la comissió en protesta per la gestió d'aquesta per part de Junts pel Sí.

Per una altra part, la Mesa del Parlament va aprovar aquest dimecres, amb el vot en contra del representant de la formació taronja i dels socialistes, iniciar els tràmits penals contra aquells que van fer cas omís a les peticions de compareixença, entre ells, també el president del Govern, Mariano Rajoy, i la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría. Torrent ha considerat que aquesta acció de la Mesa és un "acte de dignitat institucional" contra "els que no han volgut donar la cara".