CONTRA LA PARÀLISI DE L'EXECUTIU

El PSOE censura que Rajoy vagi "a remolc del calendari" independentista

"Quan hi ha conflictes, com n'hi ha ara a Catalunya, no es pot deixar tot a la decisió dels tribunals", afirma Margarita Robles

zentauroepp39558610 gra009  madrid  05 08 2017   la portavoz del psoe en el cong170816093741

zentauroepp39558610 gra009 madrid 05 08 2017 la portavoz del psoe en el cong170816093741 / J P GANDUL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El PSOE ha reiterat aquest dimecres les seves crítiques al Govern de Mariano Rajoy per "posar-se de perfil" davant el conflicte català. En declaracions a la Cadena SER, la portaveu socialista al Congrés, Margarita Robles, ha considerat que l'Executiu central "va a remolc del calendari que li marquen els independentistes" i ho deixa "tot en mans dels tribunals".

"Quan hi ha conflictes, com n'hi ha ara a Catalunya, no es pot deixar tot a la decisió dels tribunals", ha insistit Robles, que ha recordat la decisió de Rajoy de "no fer res" fins després del referèndum independentista de l'1 d'octubre.

Respecte al recurs que interposarà el Govern contra la llei del referèndum en cas que es tramiti al Parlament català, la diputada del PSOE ha afirmat que és "obligatori" fer-ho, però ha reiterat que l'acció de l'Executiu no es pot limitar a "deixar-ho tot als tribunals".

"Amb rigor i amb calma"

Notícies relacionades

"Davant la falta d'iniciativa del Govern, Pedro Sánchez s'implicarà a Catalunya per dir als independentistes que el que es diu a Catalunya no es correspon amb la realitat", ha assegurat Robles, alhora que ha reivindicat la proposta de reforma constitucional que defensa Sánchez. "Quaranta anys després, és evident que s'ha de reformar", ha subratllat, encara que ha lloat l'existent, redactada "fruit d'un procés complicat en un moment en què tothom va cedir". "El PSOE el que vol és que s'abordi i que s'estudiï amb rigor i amb calma", ha afegit.

Per últim, Robles ha instat a "pacificar" la situació a Catalunya i ha qualificat d'"irresponsables" els "independentistes (de la Generalitat) radicalitzats" per "saltar-se la legalitat".