DESTITUCIÓ D'UN CÀRREC POLICIAL

La suposada amenaça d'Inda a un regidor de Palma: "O el teu cap o el de Mesquida"

El periodista hauria amenaçat el regidor, acusat de corrupció, per fer caure un subinspector per un conflicte personal, segons publica 'Última Hora'

zentauroepp36498209 eduardo inda   eduardoinda    twitter170216101200

zentauroepp36498209 eduardo inda eduardoinda twitter170216101200

1
Es llegeix en minuts

El periodista Eduardo Inda hauria fet caure fa deu anys un subinspector de la Policia Local de PalmaAntoni Mesquida, a través d'una amenaça a l'aleshores regidor de Seguretat, Álvaro Gijón, acusat de tracte de favor. "O el teu cap o el de Mesquida", li hauria dit l'actual director d''OK Diario', segons el digital 'Última Hora'. La publicació apunta que Inda, al capdavant en aquella època de l'edició a les Balears d''El Mundo', es va voler desfer-se del cap policial per un conflicte personal relatiu a unes obres a casa del periodista.

Gijón va destituir Mesquida de mnanera "fulminant", assenyala el digital, quan tenia a càrrec seu la Patrulla Verda. L'exsubinspector hauria declarat, davant el Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, que va ser destituït perquè Inda "va demanar" el seu "cap" després d'amenaçar el regidor implicat en una presumpta trama de corrupció. El gener del 2007, relata la publicació esmentada, veïns del periodista a la barriada de Son Ximelis de Palma el van denunciar per haver fet un tancament suposadament il·legal a la terrassa de casa seva. 

Notícies relacionades

"Arran de la visita per part d'un zelador d'obres a la casa d'Inda", el 4 de gener del 2007, va tenir lloc, hauria relatat Mesquida, "una reunió" al despatx de Gijón a què van assistir, a més del regidor, altres càrrecs de l'època: el director de Seguretat, José Ramón Orta; l'intendent cap de la Policia Local Nicolás Herrero; el comissari Juan Mut i el gerent d'urbanisme, Juan José Ferrando.

"Ja ho he parlat amb Pedro Jota"

En aquella trobada, afegeix, Gijón "va rebre una trucada telefònica i va posar el mans lliures". "Els allà presents --va assenyalar Mesquida, segons el digital-- van poder sentir: 'O el teu cap o el de Mesquida. Primera pàgina a nivell nacional. Ja ho he parlat amb Pedro Jota [director aleshores d''El Mundo'] i pensa que estàs a cinc mesos d'unes eleccions'". L'endemà, Mesquida va ser destituït. Després de plantejar un contenciós per la irregularitat de la seva destitució, el va guanyar i va ser reintegrat a la Patrulla Verda.