BROMA AMB L'ANDALUSA

El cònsol cessat per mofar-se de Díaz: no hi ha llibertat ni humor

Sardà Valls admet que la seva broma va ser "desafortunada i absurda"

La reina Letizia i la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, el 24 de juliol.  / GTRES / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

L'excònsol d'Espanya a Washington Enrique Sardà Valls, destituït per burlar-se de Susana Díaz en una xarxa social, ha demanat perdó aquest dimecres per la seva broma i ha admès que va ser "desafortunada" i "absurda", però considera que la seva destitució és "desproporcionada" i s'ha queixat que a Espanya ja no hi ha "llibertat d'expressió", ni "sentit de l'humor".

En una entrevista a Antena 3, Enrique Sardà Valls ha ofert la seva versió dels fets, començant per demanar disculpes per la seva "desafortunada" broma i reconeixent que havia "molestat moltíssima gent".

Això sí, creu que el seu comentari a Facebook s'ha "tret de context" i assegura que la seva intenció no era molestar, sinó "seguir la broma" del grup a què pertany en aquella xarxa social, amb el seu propi llenguatge: "S'usa exactament aquest llenguatge i aquesta manera d'escriure", al·lega.

A més, ha recordat que, "com a cònsol", ha atès els andalusos "amb gran plaer" i ha confessat que se sent "molt lligat a Andalusia": "Adoro Andalusia i visito Andalusia molt sovint", ha destacat.

Decisió desproporcionada 

En tot cas, el diplomàtic català "no entén l'enrenou" i el que per a ell ha sigut un "linxament", i pensa que la seva "fulminant" destitució és una mesura "desproporcionada": "Les decisions preses en calent no són mai bones", sosté.

No obstant, accepta la decisió del ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis: "Estic a les ordres del ministre i si el ministre decideix que me n'he d'anar d'aquí, accepto la decisió", ha declarat.

Notícies relacionades

Sardà Valls ha qualificat d'"absurd" que "una persona" com ell, amb gairebé 40 anys de servei a l'Estat, hagi de deixar el seu càrrec per un "comentari en una publicació absurdament absurda".

En aquest sentit, ha retret al ministeri les maneres en què l'hi han comunicat: "Fulminant, mitjançant una trucada telefònica, sense poder defensar-me", ha apuntat. I s'ha queixat que a Espanya "ja no hi ha llibertat d'expressió": "S'ha perdut completament el sentit de l'humor -s'ha lamentat-. Espanya, que era un país alegre i graciós, ja no ho és gens. Ningú es pot permetre la mínima relliscada de res".