EL DEBAT SOBIRANISTA

La Guàrdia Civil interroga més funcionaris i alts càrrecs per l'1-0

Una de les línies d'investigació és l'anunci sobre el cens a l'estranger

zentauroepp39478497 politica anna molas  de blanco  antes de entrar en las depen170728111717

zentauroepp39478497 politica anna molas de blanco antes de entrar en las depen170728111717

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Guàrdia Civil ha citat per declarar aquest divendres el director general de Difusió de la Generalitat, Ignasi Genovès, i la cap de Comunicació de la conselleria d'Afers i Relacions Institucionals, Exteriors i Transparència, Anna Molas, pels preparatius del referèndum de l'1-O. Tots dos han de comparèixer a la caserna de la travessera de Gràcia, com ho han fet durant els últims mesos alguns empleats públics.

Les indagacions dels agents, que actuen com a policia judicial, s'emmarquen en el procés judicial obert pel Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona arran de les denúncies presentades per les paraules de l'exjutge i exsenador d'ERC Santiago VidalERC Santiago Vidal, en relació amb l'obtenció suposadament il·legal de dades fiscals dels catalans i amb l'existència d'una partida "camuflada" de 400 milions d'euros en els pressupostos per finançar la consulta independentista.

Notícies relacionades

A aquesta causa també s'hi van unir al març les indagacions de la Fiscalia Superior de Catalunya pels preparatius del referèndum, pels presumptes delictes de desobediènciaprevaricació i malversació de fons públics.

Uns preparatius que, segons la fiscalia, incorrerien "en frontal contradicció de les decisions adoptades pel Tribunal Constitucional. En concret, s'investiga l'anunci en què es veu un mapa de Catalunya amb la subtil pregunta binària '¿sí o no?' acompanyant el missatge: "¿Tens familiars o amics que viuen fora de Catalunya? ¿Ja s'han inscrit en el registre de catalans a l'exterior? Afegint-s'hi podran tenir molts avantatges i fer sentir la seva veu". Per això s'ha citat personal de l'agència de publicitat. Segons fonts coneixedores de la investigació, als funcionaris que declaren aquest divendres se'ls preguntarà per aquest aspecte.