El jutge prorroga un mes la investigació del 'cas Vidal'

La Guàrdia Civil podrà continuar amb les indagacions sobre l'1-O durant el mes d'agost

fcasals39453553 joaquim nin170726201718

fcasals39453553 joaquim nin170726201718 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Fidel Masreal / Barcelona

El jutge de Barcelona que està investigant el 'cas Santi Vidal' per les declaracions de l'exsenador d'ERC en què deia que la Generalitat va obtenir il·legalment dades fiscals dels catalans i la cobertura del qual permet a la Guàrdia Civil interrogar funcionaris sobre els preparatius del referèndum unilateral de l'1-O ha acordat prorrogar durant un mes més el secret d'actuacions. Aquesta situació permetrà als agents de l'institut armat continuar amb les indagacions durant el mes d'agost.

Aquest dijous han sigut citats a declarar en principi com a testimonis Joan Ignasi Elena, excoordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, i Jaume Clotet, director general de comunicació de la Generalitat.

Notícies relacionades

La Guàrdia Civil està centrant ara la seva investigació en la pàgina d'internet del Pacte Nacional pel Referèndum, que va ser creada, en un principi, per la Generalitat. Arran d'aquesta línia d'investigació va ser acusat dimecres de sedició, entre altres delictes, el secretari general de Presidència, Joaquim Nin.

Les indagacions s'emmarquen en la causa que tramita el Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona i que es van incoar arran de les paraules pronunciades en conferències per l'exmagistrat i exsenador d'ERC Santiago Vidal, en què va afirmar que el Govern havia obtingut les dades fiscals de tots els catalans "de manera il·legal". Els agents ja han pres declaració a diversos funcionaris de l'Administració autonòmica.