CORRUPCIÓ.CAT

Forcadell assegura que "seria millor" que Gordó no fos diputat al Parlament

El conseller de Presidència, Jordi Turull, qualifica l'operació de la Guàrdia Civil d'"espectacle i humiliació a la institució"

jregue34845416 gra050  barcelona  28 07 2016   la presidenta del parlament 170721101712

jregue34845416 gra050 barcelona 28 07 2016 la presidenta del parlament 170721101712 / ANDREU DALMAU

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué / Barcelona

La presidenta del ParlamentCarme Forcadell, ha assegurat aquest divendres que se sent incòmoda amb la presència de Germà Gordó (abans de Junts pel Sí, ara no adscrit), investigat pel 'cas 3%', a l'hemicicle. "No és fàcil, seria millor que no hi fos", ha mantingut, encara que ha afegit que això recau en la seva pròpia responsabilitat: "Cadascú ha d'obrar d'acord amb el que és millor i amb la seva consciència, no soc jo qui ho ha de decidir", ha considerat. La presidenta ha argumentat que el Parlament sempre ha defensat el lema "corrupció zero", i per tant si Gordó no fos diputat "seria molt més fàcil".

En una entrevista a TV-3, Forcadell ha criticat l'operatiu policial de la Guàrdia Civil aquest dijous al Parlament, el Palau de la Generalitat, a la Conselleria de Justícia i al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) per recopilar proves contra Gordó, i ha denunciat que "es buscava una escenificació". "Jo no crec en les coincidències. Ahir s'aprovaven al Congrés les conclusions de la comissió d'investigació sobre  l'operació Catalunya", ha afirmat.

La presidenta ha destacat l'actuació del personal de la Cambra catalana, i ha explicat que els policies van estar en tot moment acompanyats i que es van emportar tota la informació que havien requerit. "Vam fer al Parlament el mateix que es va fer al Palau. No van tenir accés a altres sales que no fossin la que vam habilitar", ha justificat davant les crítiques de l'anterior presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que va assegurar a Twitter que "ella no els hauria deixat entrar".

TURULL: "ÉS UNA HUMILIACIÓ A LA INSTITUCIÓ"

Notícies relacionades

Per una altra part, el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha defensat que la seva actuació davant l'arribada de la Guàrdia Civil al Palau de la Generalitat "no va impedir la feina de ningú", sinó que "es va adequar al requeriment" i "va col·laborar amb la justícia".

En una entrevista a Onda Cero, Turull ha qualificat l'operació de "desproporcionada" i ha qualificat la presència policial "d'espectacle i humiliació a la institució" perquè "és una seu molt noble i s'acompanya d'una cort mediàtica". "Per agafar dos folis no cal que vinguin sis guàrdies civils, alguns d'ells amb la cara tapada", ha denunciat.