Pascal crida a reforçar el PDECat i nega fissures internes

"Ningú ens donarà lliçons, sabem què hem de fer", assegura

jregue36817744 marta pascal pdecat bertran170412095214

jregue36817744 marta pascal pdecat bertran170412095214

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Unitat, unitat i unitat. Aquest és el missatge intern que els líders del PDECat han traslladat aquest dilluns als quadros del partit després del cop que suposa haver hagut de substituir tres consellers i el secretari del Govern per garantir la cohesió del Govern al voltant del referèndum.

Així, la coordinadora del partit, Marta Pascal, ha comparegut per llançar aquest missatge: "No es pot dubtar de nosaltres" respecte al compromís amb el referèndum. Una manera de dir que malgrat els canvis al Govern, que no han afectat cap integrant d'ERC, el PDECat és el partit més compromès amb la consulta.

Després de reunir el comitè nacional del partit de forma extraordinària, Pascal ha confirmat que el vicepresident del Parlament, Lluís Corominas, serà president del grup de Junts pel Sí -en substitució de Jordi Turull, nou conseller de Presidència- i serà substituït pel diputat i alcalde de Besalú Lluís Guinó. Pascal ha demanat als seus "un punt més d'intensitat" al partit perquè el perfil del PDECat "no quedi confós en l'estructura de Govern".

Respecte al fet que només consellers del PDECat hagin sigut substituïts, la dirigent sobiranista ha dit que "el nostre partit ha fet una vegada més un acte de generositat, lliçons per part de ningú". En tot moment, la dirigent independentista ha negat fissures internes en relació amb la crisi de Govern i els canvis que ha provocat en el partit.

"No es pot dubtar de nosaltres" ha afirmat Pascal respecte al compromís del seu partit amb el referèndum. En tot cas, ha agraït als consellers sortints la feina feta i els ha obert la porta a una possible incorporació al partit. "Tots els soldats del PDECat estan a disposició del que calgui", ha subratllat sobre la convicció del partit respecte a la consulta.

En la reunió, el president Puigdemont ha demanat, segons Pascal, "que tots anem a una" i ha agraït l'acompanyament de Mas i de la direcció executiva del partit. Pascal ha negat que Neus Munté es plantegi deixar la vicepresidència del PDECat. És més, l'ha valorat com un actiu del partit perquè "ens aporta molt i per arribar a sectors determinats".

En clau interna, els diferents missatges de la reunió han anat encaminats a fer pinya i a comprometre's amb la celebració del referèndum l'1-O. Pascal s'ha mostrat al mateix temps comprensiva amb els consellers sortints fins al punt de no descartar que ocupin càrrecs de responsabilitat, ja que el PDECat es fixa com a objectiu enfortir-se a nivell territorial i ideològic i fins i tot, si és necessari, també en la seva direcció executiva.

Notícies relacionades

EL 'POSTUREIG' DE LA CUP

Respecte a la decisió de la CUP d'autoinculpar-se en el procés judicial obert per l'Estat sobre l'1-O, Pascal ha advertit: "Som poc amants del postureig, molt amants de fer les coses, hem fet el que tocava i farem el que calgui, el que facin els altres ens preocupa poc". En diverses ocasions la dirigent independentista ha recordat que el seu partit té diversos càrrecs ja inhabilitats i querellats per defensar el sobiranisme.