EL POLS INDEPENDENTISTA

"Em feu pena tots els espanyols", va tuitejar a l'octubre el nou cap dels Mossos

Pere Soler va escriure en la xarxa social al juliol durant l'acte del TNC: "Votarem. No ho podran evitar"

 

  / ACN / POL SOLÀ

2
Es llegeix en minuts

Pere Soler, l'acabat de nomenar director general i nou cap polític dels Mossos d'EsquadraPere SolerMossos d'Esquadra, és relativament actiu a Twitter, com es pot veure en el seu compte. Això sí, bona part de l'activitat en aquesta xarxa social consisteix a retuitejar continguts d'altres persones, la majoria obertament independentistes.

L'últim tuit escrit per ell mateix és del 4 de juny pasat des del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), ja que havia assistit a l'acte de presentació de les garanties per al referèndum de l'1 d'octubre. En el missatge, el nou director general de la policia autonòmica escriu: "Al Teatre Nacional en l'acte #ComSempre "Garanties per la Democràcia" convocats pels diputats de @JuntsPelSi #Votarem 1O. ¡No ho podran evitar".

L'últim missatge que ha retuitejat és el del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en què denuncia l'ofensiva de l'Estat contra el referèndum. 

El 23 d'octubre passat, en resposta a un tuit del PSOE en què publicava la decisió del partit d'abstenir-se davant la investidura de Mariano Rajoy, el nou cap dels Mossos va afirmar: "Espero que ens en anem ja, perquè em feu pena tots els espanyols".

El seu compromís amb la independència és clar com ja li expressava a Susana Díaz el 2015. "Mira, Susana Díaz del PSOE, tots els catalans, també els nascuts a Andalusia, si volem ens en anirem amb referèndum o sense, ¿queda clar?".

Soler s'ha mostrat molt actiu políticament a Twitter. Arran de les querelles de les fiscalia contra Carme Forcadell i la Mesa del Parlament, feia broma sobre fer una botifarra d'ou a la fiscalia.

Notícies relacionades

També ha aprofitat la xarxa social per criticar en diverses ocasions Ada Colau. "Tots els que poseu la cara a la papereta x aprofitar el ressò mediàtic ofeneu la intel·ligència dels votants", li deia a l'aleshores candidata comuna durant la campanya de les municipals que la van portar a desbancar CiU de l'alcaldia. 

Una setmana abans de la investidura de Puigdemont, titllava la CUP de "sectaris" per impedir la investidura. Quan Josep Garganté, regidor cupaire, va denunciar una agressió dels Mossos, li va escriure que "fes el favor de madurar una mica".