Sánchez: "L'Espanya nació de nacions arribarà"

El líder del PSOE apadrina la proclamació d'Iceta com a candidat del PSC a la Generalitat

Promet que podrà comptar amb el "nou PSOE" per a la "reconstrucció nacional" de Catalunya

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de donar a llum divendres la Declaració de Barcelona, el full de ruta del PSC i el PSOE per a CatalunyaPedro Sánchez ha assistit aquest dissabte a la proclamació de Miquel Iceta com a candidat del PSC a la presidència de la Generalitat. El primer secretari dels socialistes catalans repetirà com a cap de cartell en les pròximes eleccions catalanes després que no s'hagi presentat cap altra candidatura a les primàries.

Iceta ha sigut investit pel consell nacional amb 202 vots a favor i cinc en blanc. Jaume Collboni, tinent d'alcalde de

"Ara que a Convergència els sobren moderats els convidem a venir", proposa Iceta

Barcelona, l'ha presentat com la millor alternativa al "Govern d'aiatol·làs disposats a immolar-se per la seva fe (...) Nosaltres no volem immolar a ningú ni immolar el país", ha sentenciat abans que el Palau de Congressos de Catalunya es posés dret per aclamar l'entrada de Sánchez i Iceta.

El líder del PSOE li ha promès que podrà comptar amb ell i amb el "nou PSOE" per a la "reconstrucció nacional" de Catalunya. "Volem construir país però no el de les mares superiores que confonen pàtria amb patrimoni i s'emporten els diners a paradisos fiscals", ha assenyalat en una de les moltes al·lusions a la corrupció i als que intenten tapar-la "embolicant-se amb banderes".

Notícies relacionades

Com ja va fer en la presentació de la Declaració de Barcelona ha reclamat no amagar-se darrere dels jutges i començar a fer propostes ja i no esperar que hagi passat l'1-O.  "La nostra proposta es resumeix en dues paraules: llei i política", ha dit, abans de desgranar el seu "full de ruta" per a Catalunya. "La crisi de Catalunya no es resoldrà amb amenaces per terra, mar i aire, sinó amb diàleg, acord i mesura. El PP amenaça i nosaltres oferim solucions (...). L'Espanya nació de nacions arribarà", ha sentenciat abans de fondre's en una forta abraçada amb Iceta.

Iceta, en la seva forma més vehement, ha apel·lat als catalanistes progressistes, "de tota la vida", i ha fet una crida als convergents desencantats a pujar al seu vaixell. "Ara que a Convergència els sobren moderats els convidem a venir a treballar amb nosaltres a construir un gran país", ha afirmat, una invitació que ha fet extensiva als que van usar en el 27-S del 2015 el vot de Ciutadans com el vot contra independentisme i als votants d'esquerres que no volen ser una comparsa del procés. Desfermat, s'ha dirigit a Sánchez per reclamar-li que posi fi al Govern de Mariano Rajoy, versionant un dels seus moments més cèlebres: "¡Allibera'ns d'ells com més aviat millor!". I ha recordat com els populars "van torpedinar l'Estatut i no han sigut capaços de proposar cap alternativa". Després de repassar el seu decàleg per a Catalunya, ha apuntat que espera que amb l'ajuda de Sánchez podran "acabar amb la divisió entre catalans i la fractura entre Catalunya i Espanya". "Sortirem del laberint", ha rematat.