La premsa d'avui

Les Corts estaran de guàrdia a l'agost per l'1-O, segons l''Abc'

El diari assegura que el Govern ha avisat els diputats que han d'estar ben comunicats per poder reaccionar en 24 hores

portada-ara-14-7-2017

portada-ara-14-7-2017

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Diu el diari 'Abc' que el Govern ha avisat els diputats i els senadors que durant les vacances de l'agost han d'estar a prop i ben comunicats per poder reaccionar en 24 hores davant qualsevol pas que pogués fer la Generalitat de cara al procés. Això vol dir que les Corts estaran de guàrdia durant aquest mes.

La majoria de les portades, en canvi, aposten pel pròxim moviment de Puigdemont, que s'apunta per avui mateix, en el sentit de fer una nova crisi governamental i substituir tots els consellers tebis amb el referèndum i substituir-los per gent que estigui disposada a afrontar les conseqüències polítiques, judicials i econòmiques que puguin sorgir per la convocatòria de la consulta.

Les portades dels diaris

El País: "Junqueras força una crisi de Govern pel referèndum"; "Liu Xiaobo, el dissident silenciat fins al final. Reclòs en un hospital, el Nobel de la pau xinès ni tan sols va ser lliure en la seva agonia"; "Macron s'acosta a Trump per treure'l de l'aïllament"; "Lula diu que serà candidat a les eleccions del 2018".

El Mundo: "Cordialitat en tot, menys a Gibraltar. El Govern britànic va respondre ahir a Felip VI assenyalant que 'la sobirania de Gibraltar no és objecte de debat"; "Cop de porta de Susana Díaz a la plurinacionalitat de Sánchez"; "Puigdemont ultima una purga contra els consellers crítics"; "Mor sota custòdia el Nobel xinès Liu Xiaobo, últim heroi de Tiananmen"; "La pensió mitjana pujarà només 32 € a l'any durant el pròxim lustre"; "Méndez de Vigo recrimina a les comunitats autònomes que evitin els exàmens del setembre".

Abc: "El pols secessionista obliga les Corts a estar en guàrdia a l'agost. El Govern demana a diputats i senadors que estiuegin en llocs amb cobertura i ben comunicats, per poder respondre en 24 hores a l'escalada independentista".

La Razón: "Rajoy vetarà canvis a la Carta Magna que privilegiïn Catalunya"; "Purga de consellers antireferèndum. Puigdemont remodelarà avui el seu Govern amb Borràs i Munté en el punt de mira"; "May promet davant el Rei reforçar els llaços amb Espanya malgrat el 'brexit"; "Page cedeix i accepta que Podem entri en el seu Govern per salvar els pressupostos".

La Vanguardia: "Puigdemont prescindeix dels consellers crítics amb l'1-O"; "Extrema cordialitat a París. Emmanuel Macron i Donald Trump van exhibir ahir bones maneres en la seva trobada parisenca, que va incloure un sopar a la torre Eiffel"; "Les pensions pujaran el mínim legal fins al 2022"; "La Guàrdia Civil investiga al TCN l'acte a favor del referèndum"; "Crònica d'una nit de gala al palau de Buckingham"; "Mor el Nobel a qui la Xina va empresonar per demanar el sufragi universal".

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO: "L'1-O fa saltar el Govern de Puigdemont. Els consellers del PDECat Munté, Borràs, Ruiz i Jané estan en la corda fluixa"; "Macron sedueix Trump. El president francès intenta que el líder dels EUA suavitzi la seva postura sobre el canvi climàtic"; "Hisenda posa el focus en el relloguer de pisos"; "S'endarrereix el judici de Serra per la traducció del català"; "El Barça fitxa el lateral portuguès Semedo per 30 milions".

El Punt Avui: "Nou govern per l'1-O"; "Trump podria cedir en l'acord del clima".