Les portades de la premsa

Un fòrum de model bolivarià faria la Constitució de Catalunya, diu 'El País'

El diari assegura que el segon esborrany de la llei Fundacional proposa que el redactat del text es farà mitjançant un procés assembleari

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El quiosc ve mogut. 'El País', citant el segon esborrany de la llei Fundacional o de Transitorietat que Junts pel Sí manté en secret, assegura que el text constitucional de la república catalana sortirà d'un procés assembleari dirigit per un fòrum social, amb participació d'organitzacions socials i partits polítics. La citada llei de ruptura diu en el seu article 1 que "Catalunya es constitueix en una república de dret, democràtica i social". També assegura el rotatiu que, si s'aprovés aquesta llei abans del referèndum, la república quedaria proclamada sense passar per les urnes.

'El Mundo' segueix amb les memòries inèdites de l'exministre d'Indústria, José Manuel Soria, i avui proclama que va dimitir del seu càrrec quan el titular d'Hisenda li va presentar un compte de la seva mare a Suïssa. També explica l'exministre que les empreses elèctriques, a les quals segons ell protegia Cristobal Montoro, es presentaven al seu despatx amb projectes de llei acabats.

EL PERIÓDICO obre la portada amb una entrevista amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en què, entre altres coses, diu que no posarà en perill els funcionaris per l'1-O.

Les portades dels diaris

El País: Segon esborrany de la Llei de Ruptura de la Generalitat: "Un fòrum de model bolivarià faria la Constitució catalana". "Itàlia llança un SOS a Europa perquè recolzi en el rescat d'immigrants". "Cop al règim sirià amb un devastador atemptat a Damasc". "La UE posa en dubte l'eficàcia de l'anunciada ajuda salarial als joves".

El Mundo: Les memòries inèdites de l'exministre d'Indústria: "Soria va dimitir després d'esgrimir Montoro un compte de la seva mare a Suïssa". "Trump vol noquejar la premsa". "Ciutadans prohibeix als seus militants criticar el partit a WhatsApp". "Zoido preveu que la UE rebaixi un 60% la quota de refugiats que rebrà Espanya".

Abc: "La repressió de Maduro dispara les peticions d'asil a Espanya". "El Govern canviarà 130 normes que perjudiquen el creixement de les pimes". "Més ombres a la Fundació Messi". "La Moncloa tem que Ciutadans se sumi a la campanya del nou PSOE per debilitar Rajoy". "Un informe policial connecta el finançament 'B' del PP de Madrid amb Púnica i Lezo".

La Razón: "Els alcaldes del PDECAT no firmen cedir locals per a l'1-O". "La majoria dels catalans rebutgen un Estat en forma de república". "El Govern farà a Ciutadans un 'gest' amb l'IRPF perquè recolzi el sostre de despesa". "ETA manté a França els 'caps' Mikel Barrios i Daniel Urdin per no dissoldre's".

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO: Entrevista a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau: "Tirar milles amb el referèndum no és eficaç"."Márquez obté el lideratge al guanyar a Sachsenring"; "El masclisme als carrers, denunciat a Instagram".

El Punt Avui: “Pla pilot per al català en la justícia”; “No bandegem el 9-N, perquè potser serà el que acabarem fent (Jordi Baiget)”