LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

El PP es defensa després que l'oposició abandonés la seva comissió d'investigació al Senat

PSOE, Units Podem i la resta de partits creuen que només vol torpedinar la del Congrés

1
Es llegeix en minuts

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha dit aquest divendres que "fa molt mala impressió que els grups de l'oposició, quan se'ls investiga, desallotgin les institucions" en el marc de la seva "estratègia d'atacar costi el que costi el partit del Govern" de Mariano Rajoy, com va passar dijous amb l'abandonament dels grups de l'oposició de la comissió de finançament de partits polítics del Senat.

En una entrevista a la Ser, Maíllo es va referir així al que va passar en la comissió que investiga el finançament de tots els partits a la Cambra alta, quan l'oposició va abandonar aquest òrgan a l'entendre que el PP, que té majoria absoluta, només vol torpedinar la comissió del Congrés sobre el seu finançament.

Al ser preguntat per si aquesta comissió del Senat es podria tancar davant aquest clima de desacord, Maíllo ha assegurat que continuarà endavant i ha criticat la "molt mala sensació" que dona que les formacions de l'oposició "desallotgin les institucions" quan se les investiga. 

"Sorprèn que tots s'uneixin per tapar-se a si mateixos", ha assegurat. Segons ell, "tots tenen coses per explicar" sobre el seu finançament, de manera que es pugui arribar a una conclusió sobre "com es pot fer per millorar". "I per a això és necessari que es despullin els partits, igual que ho està fent el PP", ha demanat el coordinador general dels populars.

Notícies relacionades

"La diferència és que nosaltres hem presentat al Senat un gran nombre de compareixents, molts d'ells al jutjat i altres no, i l'oposició ha fet simplement un 'corta y pega' de resolucions judicials per dictar una sentència que ja tenen dictada per endavant", ha exposat.

Aquesta situació l'ha portat a dir que "aquestes causes generals no han d'existir en democràcia" i a criticar que al Congrés s'estiguin posant "la toga de jutges i dictant sentències judicials" amb les quals es poden arribar a produir "conflictes entre certs poders".