COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ SOBRE FINANÇAMENT DE PARTITS

El PP salva Rajoy i Aznar de declarar davant la comissió d'investigació del Senat

El seu argument: "és absurd duplicar les compareixences"

Té majoria a la Cambra baixa i pot decidir

1
Es llegeix en minuts

El PP no admetrà la compareixença de cap dels seus càrrecs, membres o exdirigents a la comissió del Senat que investigarà el finançament dels partits polítics i que ha sol·licitat l'oposició, a l'entendre que ja ho hauran de fer a la comissió creada al Congrés sobre el seu suposat finançament il·legal.

"Si la resta té algun problema, els facilitarem els diaris de sessions", ha dit el portaveu popular en la comissió, Luis Aznar, preguntat per la possibilitat que el seu partit admeti alguna de les sol·licituds de la resta de formacions.

Aznar ha dit que és "absurd duplicar les compareixences" i que entén que l'oposició s'ha de sentir "satisfeta" amb les declaracions al Congrés, per la qual cosa el PP no n'admetrà cap al Senat, on té majoria absoluta i pot decidir.

TREBALL EN COMISSIÓ

La comissió d'investigació es reuneix aquest migdia per acordar el pla de treball per als pròxims mesos. Els populars han registrat més de 160 compareixences de tots els partits excepte el seu, així com la sol·licitud de documentació diversa sobre els comptes de la resta de formacions i sobre assumptes concrets.

Notícies relacionades

El PSOE ha presentat, per la seva part, una proposta per investigar exclusivament el PP, per entendre que el problema del finançament il·legal afecta fonamentalment aquest partit i no els altres.

Els socialistes volen que declari l'expresident del Govern José María Aznar, el president actual, Mariano Rajoy, i l'extresorer del PP Luis Bárcenas, entre altres gairebé 60 persones. Units Podem-En Comú Podem-En Marea reclama també aquests dos últims.