MINISTERI D'HISENDA

Montoro amenaça amb querellar-se si la premsa "passa la ratlla" sobre Equipo Económico

"Sí, vaig fundar un despatx. ¿Això és dolent a Espanya?", s'ha preguntat

GRA019 MARID,20/6/2017.-El ministro de Hacienda y Función Pública, Cristóbal Montoro, durante su intervención en un desayuno informativo en vísperas de que los Presupuestos de 2017 queden definitivamente aprobados y un día antes de su comparecencia en el Congreso por la sentencia del Constitucional contraria a la amnistía fiscal de 2012.EFE/J.J.Guillén

GRA019 MARID,20/6/2017.-El ministro de Hacienda y Función Pública, Cristóbal Montoro, durante su intervención en un desayuno informativo en vísperas de que los Presupuestos de 2017 queden definitivamente aprobados y un día antes de su comparecencia en el Congreso por la sentencia del Constitucional contraria a la amnistía fiscal de 2012.EFE/J.J.Guillén / JJGuillen (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha amenaçat amb presentar denúncies als tribunals davant de possibles informacions sobre el seu antic despatx d'assessoria, Equipo Económico: "Estic esperant que algú passi la ratlla per defensar el meu honor on he de defensar-lo, que és als tribunals, però no ho aconsegueixo perquè estan allà mesurant el terreny", ha asseverat.

En declaracions als mitjans de comunicació als passadissos del Congrés, minuts després de ser reprovat pel Ple després de l'anul·lació de la seva amnistia fiscal per part del Tribunal Constitucional, Montoro ha anunciat que no dubtarà d'acudir als tribunals. "Defensaré el meu honor perquè l'únic que té una persona de les meves característiques és el sentit i el pudor de defensar el seu honor, però no puc fer-ho amb una portada que digui que vaig fundar un despatx", ha sentenciat. 

Montoro ha insistit que l'abril del 2008 va vendre les seves accions, el 35% de totes les de l'empresa, al seu germà i a la resta d'accionistes i que qualsevol actuació referida al seu despatx des d'aleshores ha de ser preguntada als responsables d'aquest. "Si utilitzen la meva foto en una portada, ¿jo què faig?. Sí, vaig fundar un despatx. ¿Això és dolent a Espanya?", s'ha preguntat.

"TOTS HAN RECTIFICAT"

Notícies relacionades

Per un altre costat, ha manifestat que va exigir a tots els mitjans de comunicació que van publicar informacions referides a ell que rectifiquessin i que així va fer. "M'he dirigit a ells exigint-los que rectifiquessin, tots han rectificat, però no puc rectificar una foto que digui que he fundat un despatx", ha dit.

Preguntat per si estava preocupat perquè les informacions vinguessin d'un determinat mitjà de comunicació, Montoro ha ironitzat sobre el suport rebut fins ara, arribant fins i tot a dir que gràcies a aquest ha pogut aprovar els Pressupostos del 2017. "Mai m'he sentit recolzat, però allà cadascú amb el que ha de recolzar o no. Cadascú té una feina, i la feina està en la publicació al BOE del Pressupost del 2017. Que em recolzi un mitjà o tertulià, no sé què dir-li. El que em recolzi, ho agraeixo. I si em recolzen més, jo estaré molt agraït, però estic molt acostumat al contrari", ha assegurat.