Villarejo: "Estic desitjant declarar al Parlament"

L'excomissari assegura que el CNI podria haver gravat l'entrevista de 'Salvados'

icoy34595720 jose manuel villarejo160706165808

icoy34595720 jose manuel villarejo160706165808 / JORGE ZAPATA

1
Es llegeix en minuts

L'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo s'ha mostrat disposat a comparèixer a la comissió sobre l'operació Catalunya del Parlament. Així l'hi ha manifestat a la mateixa presidenta de la comissió, la republicana Alba Vergés, en el transcurs d'una entrevista concedida a RAC-1, l'endemà de l'emesa al programa 'Salvados'. Vergés ha aprofitat l'entrevista per convidar-lo a la comissió.

Villarejo, que també ha expressat la seva voluntat de donar explicacions al Congrés, malgrat que ha sigut vetat pel PP, el PSOE i Ciutadans, ha assegurat que no té "res a amagar" i que està "desitjant" donar "totes les explicacions que facin falta" perquè és "on resideix la sobirania popular". "No tinc res a amagar", ha remarcat.

Vergés ha explicat que la compareixença de Villarejo ja ha sigut aprovada per la comissió, però la citació no ha pogut ser emesa al no tenir cap adreça de l'excomissari on enviar-la ni tampoc localitzar-lo per telèfon. Villarejo ha respost que com a funcionari de l'Estat, encara que ja estigui jubilat, necessita l'autorització expressa del Ministeri de l'Interior. També ha posat com a condició preservar la seva identitat ("perquè encara hi ha operacions antigihadistes en marxa") i que pugui respondre si algú l'insulta.

APARTAT DEL CAS

L'exagent també ha reiterat que l'operació Catalunya no va existir i que a ell únicament li van encarregar investigar les denúncies d'alguns empresaris sobre que l'expresident Jordi Pujol i la seva família havien passat de demanar el 3% de comissió al 8%. No obstant, ha insistit que l'exdirector de la Policia Ignacio Cosidó li va demanar que no hi aprofundís gaire, ha revelat que no va tenir "gaires facilitats" per investigar i que finalment va ser apartat del cas.

Notícies relacionades

Així mateix, ha negat mantenir una relació fluida amb el llavors ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. "El dec haver vist dues vegades, i molt breument", ha assegurat.

Per una altra part, a la mateixa entrevista, Jordi Évole ha admès que el programa va rebre pressions perquè no s'emetés l'entrevista i ha manifestat la seva sospita que algú més va gravar la conversa. Villarejo ha negat que ell la gravés i ha admès que el CNI ho podria haver fet "perquè són els que més s'han preocupat perquè alguna part no sortís".