LES PORTADES DE LA PREMSA

La Fundació Messi oculta almenys 10 milions a les autoritats d'Espanya i l'Argentina, segons 'Abc'

El mateix diari obria sis dies abans amb una queixa de Florentino Pérez: "No és admissible que es tracti Cristiano com un delinqüent"

Rajoy vol evitar l'ús de la força l'1-O si no el pot frenar abans, titula 'Ara'

portadapais2606

portadapais2606

3
Es llegeix en minuts
Andreu Farràs
Andreu Farràs

Periodista. Guionista d‘El 23-F desde dentro’ (premi Ondas 2001) i coautor d‘El 23-F a Catalunya’

ver +

La Fundació Messi oculta i ha deixat de declarar almenys 10 milions d'euros entre els anys 2007 i 2015 davant les autoritats fiscals d'Espanya i l'Argentina, segons denuncia a la portada d'aquest dilluns el diari 'Abc'. Fa sis dies, el mateix diari del grup Vocento reproduïa unes declaracions en exclusiva del president del Reial MadridFlorentino Pérez, en què es queixava: "No és admissible que es tracti Cristiano com un delinqüent".

Cristiano Ronaldo ha expressat el seu desig d'abandonar el Reial Madrid i fitxar per un altre equip de futbol no espanyol, com a conseqüència de les acusacions que les autoritats fiscals han llançat sobre ell. El jugador portuguès està indignat per la denúncia de la fiscalia, que l'acusa de defraudar 14,7 milions d'euros.

El diferent tractament que Messi i Cristiano reben a les portades d''Abc' és un dels aspectes que criden més l'atenció de les primeres pàgines de les edicions d'aquest dilluns dels principals rotatius de Madrid i Barcelona, que, llevat de l'esmentat diari conservador, dediquen un espai més o menys ampli a informar de l'espectacular incendi del parc de Doñana.

LA FORÇA CONTRA EL REFERÈNDUM

El diari sobiranista 'Ara' obre la seva portada dient que Mariano Rajoy vol evitar l'ús de la força durant la jornada de l'1 d'octubre, data prevista per a la celebració del referèndum unilateral d'independència, "si no el pot frenar abans". Segons la publicació que dirigeix Esther Vera, el Govern espanyol està convençut que el que la Generalitat persegueix sobretot és la "provocació" i la Moncloa desitja evitar una intervenció dràstica confiant-ho tot a la "pressió judicial".

'El Mundo' segueix observant amb lupa el desafiament sobiranista català. Dedica el titular principal de la portada d'aquest dilluns a subratllar que els alcaldes i regidors socialistes de set municipis catalans recolzen el referèndum unilateral, malgrat les directrius contràries de la cúpula del PSC. "Aniré a votar encara que em costi el carnet", assegura l'alcalde de Blanes, díscol com els regidors socialistes de les poblacions de Girona, Castellbell, Vallbona d'Anoia, Blanes, l'Escala i Terrassa.    

ELS TITULARS DE LES PORTADES

EL PAÍS

"Puigdemont fracassa en el seu intent de mobilitzar el vot de l'exterior"; "L'incendi de Doñana avança i assetja el cor del parc"; "Itàlia destina fins a 17.000 milions a rescatar dos bancs"; "El retorn de Cristina Kirchner remou la política argentina".

EL MUNDO

"Alcaldes del PSC desafien Iceta recolzant el referèndum"; "L'infern a les portes de Doñana"; "S&P considera 'probable' que pugi la nota d'Espanya al setembre"; "La trama del Canal també va finançar els paramilitars a Colòmbia".

ABC

"La Fundació Messi oculta ingressos milionaris dels seus patrocinadors. L'oenagé del futbolista ha deixat de declarar almenys 10 milions entre el 2007 i el 2015 davant les autoritats fiscals d'Espanya i l'Argentina".

LA RAZÓN

"L'oposició estirarà la 'comissió Bárcenas' fins a les eleccions"; "Foc a Doñana. Milers de persones desallotjades i carreteres tallades en un incendi a Moguer que va entrar al parc natural i amenaça la reserva"; "ERC oculta als funcionaris les sancions per recolzar el referèndum"; "Els advocats de López denuncien les tortures davant la fiscalia veneçolana".

LA VANGUARDIA

"Sánchez apunta al control de les federacions del PSOE"; "Dos mil evacuats per l'incendi que amenaça el parc de Doñana"; "Schulz apel·la a la 'justícia social' per retallar terreny a Merkel"; "L'ANC anima a dir 'dependentista' i no 'unionista"; "Itàlia assigna fins a 17.000 milions per a dos bancs en fallida".

ARA

"Rajoy vol evitar l'ús de la força l'1-O, si no el pot frenar abans"; "Vuitè dilluns de vaga al metro"; "La Generalitat desbloqueja la renovació de les cambres de comerç"; "Un incendi a Doñana obliga a confinar 50.000 persones en un petit poble".

EL PUNT AVUI

"L'aeroport, a prova de nou"; "Doñana, amenaçat pel foc"; "Sergi Marcén, delegat del Govern al Regne Unit: 'Si Espanya vol guanyar ha de fer un referèndum"; "Shulz repta Merkel amb un progamma centrista"; "Mala traducció interessada del NYT".

EL PERIÓDICO

"Auxili als autònoms. Els treballadors per compte propi tindran menys costos i més bonificacions fiscals"; "Doñana es crema. Un incendi que podria ser intencionat entra al parc natural que protegeix el nucli de la reserva"; "La pitjor epidèmia de còlera del món devasta el Iemen"; "Espanya conquista l'or a l'Eurobasket femení".

Notícies relacionades

EL CORREO

"El debat sobre la dissolució d'ETA convulsiona el món de les presons"; "3.000 cuidadors de dependents bascos hauran d'acreditar la seva formació"; "El foc mossega Doñana. El vent complica l'extinció de l'incendi, que va obligar a desallotjar més de 2.000 persones".