COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ

Així ha sigut la picabaralla entre Bárcenas i Toni Cantó: "No actuï com si estigués en una obra de teatre"

"I vostè com si estigués al saló d'una pel·lícula de vaquers i indis", respon el de C's

Tensa picabaralla entre l’extresorer del PP i el portaveu de Ciutadans en la comissió dels comptes del PP. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

L'extresorer del PP Luis Bárcenas s'acull al seu dret a no declarar en la comissió d'investigació sobre el finançament del PP al Congrés, encara que en alguns moments ha intervingut i fins i tot ha arribat a enfrontar-se en un cos a cos amb algun diputat, com el portaveu de C's Toni Cantó.

Bárcenas ha begut aigua, ha mirat el mòbil o a terra quan se li formulava alguna pregunta, cosa que ha irritat en gran manera Cantó, que li ha demanat en diverses ocasions que, almenys, digués que no pensa respondre i mirés a la cara.

Aquesta tensió que s'ha acabat amb un dur creuemant de retrets entre un i altre. "Li demanaré que per respecte a aquesta comissió, si no em dirà res es prengui almenys la molèstia de verbalitzar-ho", li ha dit Cantó. L'extresorer del PP, molest per la forma en què se li dirigia Cantó, ha acabat per contestar amb certa irritació. "Vostè no actuï com si estigués en una obra de teatre", li ha retret a Cantó, actor a més de diputat.

Cantó, que no s'ha acovardit davant la diatriba de Bárcenas, ha contestat ràpid: "I vostè com si estigués al saló d'una pel·lícula de vaquers i indis".

La tensió no s'ha acabat allà i Cantó li ha dit a Bárcenas que mentia "descaradament" amb algunes de les seves afirmacions. "És una vergonya aquesta compareixença", ha dit. 

En un altre moment, Bárcenas ha afirmat que si va arribar a cobrar mensualment 20.000 euros del partit era per la seva vàlua professional". "No en tingui cap dubte", ha dit somrient.

BRONCA AMB PODEM

Notícies relacionades

Per un altre costat, Bárcenas ha usat l'exdirigent i cofundador de Podem Juan Carlos Monedero per defensar-se de les acusacions de la portaveu del partit morat, Irene Montero, quan aquesta ha afirmat que s'havia enriquit "fora de la llei".

"En tot cas, una cosa semblant al que ha fet el senyor Monedero, amb els fons que va obtenir de Veneçuela", ha dit l'exsenador del PP en una de les escasses respostes que ha ofert a la trentena de preguntes que li ha plantejat la portaveu d'Units Podem, en què també l'ha acusat de protegir el PP amb el seu silenci.