SESSIÓ DE CONTROL AL GOVERN

Rajoy no pensa dimitir per "responsabilitat i democràcia"

Baldoví, de Compromís, reclama al president que abandoni el càrrec pels casos de corrupció

"Els espanyols han dit que el PP, amb 137 diputats, ha de governar", contesta el cap de l'Executiu

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Mariano Rajoy ha argumentat aquest dimecres que la seva dimissió com a president del Govern, que reclama la majoria de l'oposició, del PSOE fins a Podem, seria antidemocràtica i irresponsable. “La meva obligació és governar i treballar per consolidar a Espanya la recuperació econòmica”, ha dit el líder del PP durant la sessió de control a l'Executiu al Congrés. El líder del PP ha exposat tres motius per mantenir-se en el càrrec. “Perquè presideixo el partit amb més escons, per respecte a aquesta Cambra, que em va donar la seva investidura, i també perquè aquesta mateixa cambra va rebutjar fa una setmana una moció de censura. És un tema de democràcia i responsabilitat”, ha assenyalat a preguntes de Joan Baldoví, de Compromís.

Notícies relacionades

A aquests motius, el diputat valencià n'ha contraposat d'altres que al seu parer haurien de comportar la sortida del president: els seus missatges amb Luis Bárcenas, l'anul·lació de l'amnistia fiscal per part del Tribunal Constitucional, l'auge de l'independentisme, el rescat bancari i el seu forat de 60.000 milions d'euros, els incompliments del dèficit, la “manipulació” dels tribunals, l'operació Catalunya i la seva declaració com a testimoni el pròxim 26 de juliol en el judici sobre el presumpte finançament irregular del PP. “Vostè ho ha sigut tot dins del PP. No pot ser que no sabés res. No és possible tanta ignorància. Pensi-s'ho. Li faria un gran servei a aquest país”, li ha demanat Baldoví.

LA DIFERÈNCIA D'ESCONS

Aquí Rajoy ha endurit el to. “Vostè té un problema: ni els espanyols ni aquesta Cambra pensen com vostè. Els espanyols han dit que el PP, amb 137 escons, ha d'assumir la responsabilitat de governar. La meva obligació és governar. Vostè no té aquesta obligació perquè té quatre diputats, jo en tinc 137. Així que li demano que ja que no ha de governar, almenys utilitzi aquests quatre diputats amb una mica més de nivell polític i intel·ligència”, ha contestat el cap de l'Executiu.