Hernando fa enfadar Podem a l'al·ludir a la "relació" entre Iglesias i Montero

El portaveu popular es veu obligat a disculpar-se i aclareix que es referia a la seva "relació política" i no a la seva vida privada

Indignació a Podem per les al·lusions de Rafa Hernando a la relació dIglesias i Montero / JOSÉ LUIS ROCA / VÍDEO YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

La tensió entre el PP i Podem ha sigut palpable durant tot el debat de la moció de censura a Mariano Rajoy, però potser el moment culminant ha sigut quan el portaveu popular, Rafael Hernando, s'ha referit a la "relació" entre Pablo Iglesias Irene Montero. Tots dos han volgut mantenir la seva vida privada allunyada dels focus, per això la bancada de Podem -inclosos els al·ludits- ha mostrat el seu rebuig a l'al·lusió del conservador. 

En concret, la frase d'Hernando, en la seva segona rèplica a Iglesias, ha sigut: "No diré que ha estat millor Montero que vostè -en referència al discurs de la portaveu morada en la primera sessió-, perquè si no, no sé què provocaré en aquesta relació". 

Davant el disgust mostrat pels diputats morats, alguns dels quals han picat damunt les taules des dels seus escons en senyal de protesta, el portaveu popular s'ha vist obligat a demanar excuses, entre un fort murmuri i després de la intervenció d'Ana Pastor per demanar silenci, i aclarir que es referia a la seva "relació política"; i després ha afegit que té una "gran estima" a la portaveu de Podem, que ha escoltat les disculpes visiblement enfadada i a punt de plorar. 

Notícies relacionades

L'al·lusió d'Hernando plou sobre mullat, ja que dimarts, en la primera jornada, la portaveu adjunta del PP a la Comissió Mixta de Seguretat Nacional i diputada per Ourense, Ana Belén Vázquez, va comparar en diversos tuits el debat de la moció amb un casament entre "els nòvios de Podem". La parlamentària va ser criticada a la xarxa social pel seu masclisme.   

També la intervenció d'Hernando està començant a generar retrets: