MOCIÓ DE CENSURA

L'estratègia de Rajoy: "Tenia molt clar des del principi que ell portaria aquest debat"

Santamaría no va preparar cap discurs perquè el president va prendre la decisió

 

  / EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha revelat aquest dimecres que no va preparar cap discurs per a la primera jornada del debat de la moció de censura de Pablo Iglesias contra Mariano Rajoy perquè el president va decidir des del principi que ell s'encarregaria personalment de fixar la posició de l'Executiu.

A l'arribar al Congrés per assistir a la segona jornada del debat, Santamaría no ha volgut dir si Rajoy -que no ha anat al Congrés a escoltar el primer orador del dia, Albert Rivera- prendrà la paraula també aquest dimecres o si ho farà ella mateixa. "Dependrà de com es desenvolupi, ja ho anirem veient", ha comentat, al mateix temps que ha afegit que no es va quedar amb ganes de pujar a la tribuna en la primera jornada perquè no estava previst. Aquesta estratègia va ser oposada a la de Cristina Cifuentes a la Comunitat de Madrid, on ella no va pujar a la tribuna i els resultats van ser dolents.

Notícies relacionades

"El president tenia molt clar des del principi que ell portaria aquest debat", ha remarcat, assumint, això sí, que van anar adaptant les seves rèpliques en funció del anaven dient la portaveu d'Units Podem, Irene Montero, i el candidat, Pablo Iglesias.

A més, ha aprofitat per elogiar les intervencions de Rajoy que, des del seu punt de vista, "va desmuntar qui és Pablo Iglesias, què vol Podem i què vol fer amb aquest país". "Va desmuntar el populisme i va posar al seu lloc els populistes, que ja feia falta", ha resumit.