Guardiola atrau el focus de la premsa internacional

Els mitjans de comunicació estrangers publiquen part del discurs que el tècnic va llegir en defensa del referèndum

jregue38842603 barcelona  10  06 2017la assemblea nacional catalana  anc   170612113109

jregue38842603 barcelona 10 06 2017la assemblea nacional catalana anc 170612113109

2
Es llegeix en minuts
JÚLIA REGUÉ / BARCELONA

La premsa internacional es va fer ressò divendres passat de l'anunci de la data i la pregunta del referèndum i, aquest dilluns, el reclam de Pep Guardiola en l'acte de les entitats sobiranistes per buscar ajuda internacional a la consulta ha tornat a omplir capçaleres estrangeres. 

L'exentrenador del Barça i ara tècnic del Manchester City va apostar per un breu però contundent discurs en català, castellà i anglès, en què va defensar que la negociació amb el Govern està tancada i que "l'única resposta és votar". El caràcter internacional de Guardiola, que va demanar ajuda i suport a la comunitat internacional, ha propiciat que agències de notícies com Associated Press hagin publicat part del seu discurs. L'agència destaca que el tècnic va apel·lar "a tots els demòcrates d'Europa i del món" perquè "recolzin la defensa dels drets amenaçats a Catalunya, com el dret a la llibertat d'expressió política i el dret a vot".

La notícia ha sigut replicada per diferents mitjans de comunicació, entre ells ABC NewsFox NewsThe Washington Post i The New York Times. El missatge de Guardiola també ha arribat al portal 'on line' del diari indi The Hindu

ELS BRITÀNICS, MÉS EXPECTANTS

Sigui per la influència de Guardiola com a tècnic de l'equip britànic o per les comparacions que es realitzen entre el procés català i l'escocès, el seu discurs ha sigut analitzat per mitjans de prestigi del país com The GuardianThe Telegraph o BBC News. 'The Guardian' es fixa en la convocatòria de diumenge posant l'èmfasi que l'entrenador va assegurar que els catalans "no tenien cap altra sortida", i que per això "l'única resposta és votar". "Hem intentat acordar aquest referèndum fins a 18 vegades i la resposta sempre ha sigut 'no'", destaca el diari, que recorda la consulta del 9-N i les dividides enquestes entre independentistes i favorables a quedar-se dins de l'Estat espanyol.

Per la seva part, 'The Telegraph' considera que l'aparició de Guardiola va ser "inusual" i afegeix que Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol Professional, ja ha advertit que la secessió provocaria que el Barça quedés fora de la Lliga Espanyola. El diari també subratlla que Guardiola va mantenir que "els catalans són víctimes d'un Estat que ha posat en marxa una persecució política impròpia d'una democràcia a l'Europa del segle XXI" i fa un repàs de la trajectòria política del tècnic.

Notícies relacionades

'BBC News', molt més contundent, va més enllà i assegura que "no és clar que el referèndum tiri endavant".

La notícia també apareix a la revista alemanya Der Spiegel que titula que "Guardiola crida els catalans a desobeir". A França, una de les capçaleres més prestigioses d'esports, L'Équipe, adjunta un vídeo amb el discurs i, a Itàlia, l'agència Ansa destaca que Guardiola es va dirigir al públic assegurant que l'1 d'octubre es decideix el seu futur", titular que ha sigut replicat pel destacat diari La Repubblica. D'altra banda, TGCOM24 remarca que l'entrenador va assegurar que els catalans "votaran encara que sigui sense el consens de Madrid".