'CAS LEZO'

Els consells d'Ignacio González al ministre Zoido: "Li vaig dir 'neteja la Policia com Paquirri' i va canviar tot Déu"

L'expresident madrileny implicat en el 'cas Lezo' va parlar amb el sevillà després d'accedir al càrrec

 

  / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González va tenir tracte amb un altre alt càrrec més del Govern de Mariano Rajoy abans que esclatés el ‘cas Lezo’ que el va enviar a la presó. Segons ‘El Confidencial’, González va confessar a Enrique Cerezo que va recomanar a Juan Ignacio Zoido –la conversa té lloc 15 dies després de la seva arribada al Ministeri de l'Interior- que netegés la Policia "com Paquirri", que "tallés tot el que calgués" i es s'hi fiqués "fins al fons"; davant d'això Zoido hauria accedit a canviar "tot Déu".

La conversa, que va tenir lloc el 18 de novembre del 2016, es va produir quan González va trucar a Zoido per felicitar-lo pel nomenament. Aquesta comunicació interceptada pels investigadors posaria de manifest l'interès de González a influir en la classe política perquè l'afavorissin en els seus processos judicials en curs. No obstant, no se sap si aquests intents li van comportar beneficis.

Notícies relacionades

"Vaja, entre tu i jo, jo em porto molt bé amb ell. Li vaig trucar per felicitar-lo i em va trucar ell i em va dir, 'escolta, jo em prenc un cafè que vull parlar amb tu' i no sé què. Jo dic, 'bé, quan ho tinguis tot organitzat, truca'm. Jo només et dono un consell, tio. Neteja com Paquirri, doctor, talla tot lo que faci falta, fins a dins, tio, perquè si no ho fas, se't mengen al minut u'. I ha canviat tot Déu, i ja l'estan atacant, tio, és una cosa... puff", narra González.

Fonts d'Interior han admès a aquest mitjà l'existència de la trucada. De fet, Zoido ja va reconèixer el 25 d'abril al Senat els seus contactes amb el presumpte cap de Lezo. En concret, va explicar això quan defensava a la Cambra Alta el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto; el seu segon al Ministeri i que va arribar a reunir-se amb el germà de l'expresident madrileny, Pablo González.