L'exministre Acebes, a Ignacio González: "Ens poden fer passar una mala estona"

Javier López Madrid (OHL) hauria entregat una comissió del 3% pel fallit tramvia de Navalcarnero

1
Es llegeix en minuts

Les gravacions del 'cas Lezo' demostren que Ignacio González, expresident de la Comunitat de Madrid i a la presó per aquesta causa, i Ángel Acebes, exministre de l'Interior amb Aznar i antic secretari d'organització del PP, van conversar per telèfon sobre l'ofensiva de l'oposició parlamentària per impulsar una comissió al Congrés sobre la presumpta corrupció de Génova 13.

"Ens poden fer passar una mala estona", explica Acebes a González, segons es desprèn de les converses intervingudes per ordre judicial, revelades per la Cadena SER.

De la mateixa manera, la investigació sembla sustentar una presumpta comissió de l'empresa OHL a González pel fallit pla per construir un tramvia a Navalcarnero. Per ara, ja s'ha acreditat que l'entrega la va fer Javier López Madrid, exconseller de la constructora i també gendre de Villar Mir. El pagament -1,4 milions d'euros- s'apujaria al 3% dels 45 milions del pressupost base de licitació.

UN POLÍTIC VIGILAT

Notícies relacionades

González, a qui el sumari ja relaciona amb el compte a Suïssa origen de la investigació a través d'un poder, hauria sigut conscient que era investigat ja des de l'octubre del 2016. En concret, segons 'El Mundo', el polític va contractar uns detectius per fer una escombrada del seu despatx, en què es va descobrir un sistema de micròfons "molt rudimentari i fàcil de detectar".

L'UCO de la Guàrdia Civil també va arribar a instal·lar un geolocalitzador al seu cotxe per saber la seva posició en cada moment, tal com explica aquesta ràdio.