La ultradreta espanyola s'enrabia davant l'anunci de referèndum d'independència de Catalunya

Falange i Vox demanen més contundència al Govern de Mariano Rajoy

Diversos membres de la ultradreta es manifesten contra la independència de Catalunya, als voltants del Congrés.

Diversos membres de la ultradreta es manifesten contra la independència de Catalunya, als voltants del Congrés. / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts

L'extrema dreta espanyola s'ha indignat davant l'anunci de referèndum d'independència de Catalunya. L'anunci de la data i la pregunta per part del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha provocat aïrades reaccions entre els sectors més conservadors de la dreta.

La resposta de la Falange, no s'ha fet esperar i el seu cap nacional, Norberto Pico, ha acusat Mariano Rajoy i el seu gabinet de ser corresponsables del "cop secessionista":

Notícies relacionades

Molt més bel·licosos, els cadells d'aquesta associació han publicat una foto de falangistes armats i s'han declarat "legitimats de nou per defensar Espanya fins al final".

Encara que Democracia Nacional i España 2000 no s'ha manifestat encara, sí que ho ha fet Vox. Concretament, el seu president, Santiago Abascal, ha sol·licitat presó per a Puigdemont i ha qualificat l'anunci de "cop d'Estat", abans de reclamar presó preventiva davant "els seus fets sediciosos".