Teresa Pitarch, mà dreta de Gordó a Nova Convergència, també estripa el carnet del PDECat

La presidenta de l'Institut Català de les Dones denuncia que el partit no ha respectat la presumpció d'innocència de l'exconseller, investigat pel 'cas 3%

Teresa Pitarch, mà dreta de Gordó a Nova Convergència, també estripa el carnet del PDECat

ANGEL CARBONELL

1
Es llegeix en minuts

Teresa Pitarch, presidenta de l'Institut Català de les Dones i responsable de la comissió econòmica del PDECat, ha comunicat aquest dimecres al partit el seu cessament de militància com a conseqüència del tracte dispensat a Germà Gordó després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi obert una investigació en contra seu pel 'cas 3%'.

Segons Pitarch, el PDECat no ha respectat els "compromisos", els "companys" i "sobretot", els "principis fonamentals en un Estat de dret i democràtic com és la presumpció d'innocència".

Mà dreta de Gordó al capdavant de la plataforma Nova Convergència, considera que un partit que ha vulnerat aquests "principis morals i polítics (...) difícilment pot fer una política que porti el país a més altes cotes de llibertat, seguretat i progrés econòmic i social".

"DECISIÓ DOLOROSA"

Notícies relacionades

Pitarch considera que les pressions a l'exconseller perquè deixi el seu escó al Parlament, després que hagi abandonat el partit i el grup parlamentari de Junts pel Sí, són massa i la impulsa a una "decisió dolorosa": sol·licitar la seva baixa voluntària com a associada del PDECat, així com de la presidència de la comissió econòmica.

Presidenta de l'Institut Català de les Dones des del 2 de febrer del 2016, va concórrer a les primàries per dirigir la federació de Barcelona del PDECat l'octubre del 2016, una contesa que va perdre davant Mercè Homs.