JUDICI PER L'ESPOLI D'UNA INSTITUCIÓ CULTURAL

L'advocat de CDC: "La bandera del 'cas Palau' és la pirata, no la catalana"

Replica al fiscal que les relacions de Millet eren "de classe" i recorda que Millet va ser fotografiat amb Aznar i altres membres del poder

 

  / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Torn per a l'exposició final de CDC i el seu extresorer Daniel Osàcar en el judici per l'espoli del Palau de la Música. Xavier Melero, l'advocat defensor, ha recorregut al símil de la bandera utilitzat pel fiscal Emilio Sánchez Ulled ("sembla que la bandera justifica gairebé qualsevol atropellament amb la cartera", va dir la setmana passada) per afirmar que "si alguna bandera s'ha d'invocar" en aquest cas és "la de la pirateria", i no la catalana, ja que les relacions de Fèlix Millet eren "de classe", totalment "transversals".

"La bandera és la catalana i em pregunto si hi ha alguna cosa específicament catalana en el 'cas Palau', si Millet era catalanista, o sobiranista o independentista i si aquesta adhesió va tenir alguna cosa a veure" amb l'espoli de la institució cultural, de la mateixa manera  que "no hi ha res d'específicament madrileny en el 'cas Gürtel' o balear en el Palma-Arena o valencià en els casos jutjats en aquella comunitat".

Després de recordar que l'expresident del Palau va ser fotografiat "amb Aznar, amb altres membres del poder, amb l''establishment' en tota la seva dimensió", l'advocat ha sostingut que "la dimensió del cas Millet era transversal", ja que en la seva opinió les seves relacions afectaven totes les formacions de l'arc polític català.

"200 O 300 FAMÍLIES"

Per Xavier Melero, "aquest no és un cas català, sinó un cas de classe, o més ben dit de subclasse, d'una determinada classe social que es troba a tot arreu", integrada per unes "200 i 300 famílies" i totalment "transnacional".

L'advocat ha iniciat les seves conclusions insistint que l'extresorer de la formació "no té res a veure amb la despatrimonialització del Palau de la Música" i ha aclarit que CDC és una formació que "segueix constituïda i és titular de tots els actius de què disposava" quan el jutge la va enviar a judici com a responsable civil a títol lucratiu de l'espoli.

Notícies relacionades

Amb aquestes paraules, Melero ha respost també al fiscal, que en les seves conclusions definitives va precisar que el decomís dels 6,6 milions d'euros de suposades comissions cobrades per CDC de la constructora Ferrovial s'apliqués a aquesta formació política o, en el seu cas, a "aquella que l'hagués succeït", en al·lusió al PDECat.

Per ordre judicial, CDC té embargades 15 de les seves seus per garantir així una eventual condemna com a responsable civil per lucrar-se suposadament a través del Palau de la Música, mitjançant comissions que li feia arribar la constructora Ferrovial a canvi de l'adjudicació d'obra pública en els governs de Jordi Pujol.