L'ÓRDAGO INDEPENDENTISTA

Puigdemont s'ofereix amb condicions per a un "cara a cara" amb Rajoy al Congrés

El president adverteix que no participarà en una "maniobra d'escarni" contra la Generalitat

zentauroepp38717403 gra518  barcelona  02 06 2017   el presidente de la generali170603201323

zentauroepp38717403 gra518 barcelona 02 06 2017 el presidente de la generali170603201323 / ALEJANDRO GARCIA

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reiterat aquest dissabte la seva disposició a debatre al Congrés dels Diputats "cara a cara" amb el president del Govern, Mariano Rajoy, una vegada fixades la data i la pregunta del referèndum. No obstant, el cap de l'Executiu català ha tornat a posar condicions per a la celebració d'aquest acarament.

En un avanç de l'entrevista que publicarà aquest diumenge el diari 'Ara', Puigdemont afirma que no tindria "cap problema" d'anar a la Cambra baixa, encara que només si és per "explicar per què els catalans hem arribat fins aquí i el que farem els catalans", en al·lusió al referèndum unilateral. Amb això deixa clar de nou que no anirà al Congrés a demanar permís per convocar el referèndum, ja que no participarà, adverteix, en "una maniobra d'escarni perquè el Parlament espanyol torni a tancar les portes al desig dels catalans de decidir el seu futur polític".

Notícies relacionades

"No cal tornar a repetir l'aberració del que ja coneixem", incideix el president català, descartant així reeditar el debat del 2014, quan la majoria del Congrés dels Diputats va rebutjar la cessió a la Generalitat de la competència per convocar la consulta sobiranista del 9-N. Pel que fa a la pregunta del referèndum, que es podria conèixer la setmana que ve, Puigdemont assevera que serà "clara" i no induirà a "engany".

I davant la pregunta de si tem que membres del Govern acabin a la presó si convoquen el referèndum, el cap del Govern ha titllat aquesta possibilitat de "barbaritat" i ha pronosticat que, si es produís, suposaria l'"enfonsament de l'Estat espanyol". "Que tothom estigui tranquil perquè això no passarà", ha afegit.