Moix: "La Guàrdia Civil ha anat més enllà de les seves funcions" amb Cifuentes

Hauria informat a favor que Rajoy declarés per videoconferència

1
Es llegeix en minuts

El fiscal en cap Anticorrupció, Manuel Moix, ha declarat que "la Guàrdia Civil ha anat més enllà de les seves funcions en la investigació" sobre la presidenta de la Comunitat de MadridCristina Cifuentes. En una entrevista al diari 'El Mundo', Manuel Moix assenyala que aquest cos "no va respectar amb Cifuentes la seva funció d'investigar i va anar més enllà" i afegeix: "La Guàrdia Civil ha d'aportar els fets i els fiscals ja els qualificarem".

"No pot ser que sembli que qui decideixi la imputació sigui la Policia", indica en referència als informes en què la Guàrdia Civil atribuïa a Cifuentes uns suposats delictes de prevaricació i suborn en l'adjudicació dels contractes de la cafeteria de l'Assemblea de Madrid els anys 2009 i 2011 al grup Cantoblanco de l'empresari Arturo Fernández.

Notícies relacionades

Afegeix que "a diferència de Pujol, no hi ha indicis" que l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González, en presó provisional pel 'cas Lezo', lideri una organització criminal. I afegeix: "Desconec si realment González sabia que hi havia micròfons al seu despatx, això són conjectures i jo no faig conjectures".

Per una altra part comenta que ell hauria informat a favor que el president del Govern, Mariano Rajoy, declarés per videoconferència en el judici del 'cas Gürtel' en lloc d'haver de personar-se a la seu de l'Audiència Nacional a San Fernando de Henares (Madrid), tal com ha acordat el tribunal.