Madina i Díez abandonen la ponència del PSOE al no compartir el projecte de Sánchez

L'economista no comparteix ni les crítiques a anteriors governs socialistes ni dirigir-se només als votants d'esquerres

L'equip del nou líder entén que els dos coordinadors "no se sentin legitimats" després del resultat de les primàries

undefined38544729 madrid 21 05 2017 noche electoral de las elecciones primaria170521235138

undefined38544729 madrid 21 05 2017 noche electoral de las elecciones primaria170521235138
jjubierre37054817 madina dez170529164428

/

1
Es llegeix en minuts

L'economista José Carlos Díez, que va recolzar Susana Díaz, ha anunciat aquest dilluns que abandona la seva tasca com a coordinador de la ponència econòmica de cara al 39 Congrés del PSOE. Al seu blog personal, assegura que "ha sabut per la premsa" que Pedro Sánchez té un document de 70 pàgines amb esmenes al document i recorda que ell personalment va convidar a participar membres de les tres candidatures en la seva redacció. 

No ha sigut l'única deserció en l'equip d'encarregats per la gestora de traçar el nou projecte polític del PSOE. També Eduardo Madina, coordinador de la part política de la ponència, ha comunicat que no vol participar en el pròxim congrés del PSOE, que se celebrarà a Madrid entre el 16 i el 18 de juny. Madina, que també va recolzar la presidenta d'Andalusia a les primàries, va perdre el 2014 davant Sánchez en la carrera pel lideratge socialista.

LES RAONS 

Díez ofereix diversos motius per al seu pas enrere. Basa la seva renúncia en el fet que "no comparteix" que "se centrin" les esmenes "de la gestió de 21 anys de governs socialistes exclusivament en els seus errors". "Tampoc que concentrin principalment el debat en l'austeritat". I, per últim, que eliminin la paraula 'centre' perquè el PSOE es dirigeixi "només als votants d'esquerres". 

Notícies relacionades

"El 16% dels nostres votants el juny del 2016 es qualificaven a les enquestes de 'centre', igual que centenars de milers de votants que ens van votar el 2008 i ho han deixat de fer. El PSOE sempre ha guanyat les eleccions des de l'esquerra i fidel als nostres valors, però mirant al centre".

L'equip de Sánchez ha rebut amb normalitat les desercions de Madina i Díez. Segons el nou portaveu parlamentari, José Luis Ábalos, és comprensible que Madina i Díez "no se sentin legitimats" per continuar als seus llocs perquè els militants, amb el seu vot a favor de Sánchez, també van esmenar el programa que ells dos havien elaborat. "Tot anava implícit", ha assenyalat Ábalos.