Hernando plora la marxa d'Hernando

Rafael Hernando (PP) exalça les virtuts del seu amic Antonio Hernando (PSOE) en el seu adeu com a portaveu del Congrés

Tots dos van teixir complicitats contra natura que pot ser que no es repeteixin amb l'elegit per Sánchez

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

S'ha escrit molt en la present legislatura i en la fallida sobre les relacions contra natura entre els dos Hernando: el portaveu del PP, Rafael Hernando, i el seu homòleg al PSOE, Antonio Hernando. Malgrat les diferències ideològiques, tots dos han teixit una amistat que ha marcat les negociacions i ha permès forjar acords al Congrés.

Una situació que pot ser que no es repeteixi amb José Luis Ábalos, el portaveu interí elegit per Pedro Sánchez, o qui sigui que el substitueixi després del congrés federal de juny. Ábalos va mantenir el 'no' a la investidura de Mariano Rajoy, mentre que Antonio Hernando va ser l'encarregat de defensar l'abstenció, després del seu gir històric del 'no és no' a la política pactista amb el PP. Sánchez no l'ha perdonat i, abans de ser cessat, diumenge va presentar 'motu proprio' la seva dimissió

Davant aquesta situació, Rafael Hernando ha evidenciat aquest dimecres que trobarà a faltar el seu homònim de cognom, amb qui ha compartit estovalles en diverses ocasions, la més sonada quan van sopar després del 20-D, en un moment en què guanyava punts un possible pacte entre Sánchez i Pablo Iglesias

"AMB MÉS CAP"

Sense vergonya, el portaveu popular, en una entrevista a RNE, ha fet un panegíric sobre les virtuts del fins ara homòleg seu socialista, a qui ha definit com "un dels portaveus més assenyats i amb més cap per pensar en els interessos d'Espanya". 

Notícies relacionades

El popular ha arribat a dir que "gràcies a persones com ell, el salari mínim ha pujat el 8%", i que s'han arribat a acords entre el PP i el PSOE perquè les famílies amb menys recursos paguin menys en el rebut de la llum. "Ha sigut una persona que ha triat la política de diàleg i l'oposició útil, i ha d'estar satisfet", ha sentenciat, a més de titllar de "tremendament injust" que el nou secretari general el consideri el "líder d'un grup de traïdors".

Davant tants elogis, li han recordat que Antonio Hernando, després de Sánchez, va ser el màxim defensor del rebuig a Rajoy, abans que el comitè federal del PSOE forcés la renúncia del líder i canviés d'opinió. Però el conservador no ha volgut incidir en aquesta fase política i només ha reconegut que no continuaria amb els elogis perquè llavors el PSOE defenestraria el seu antic portaveu i l'"enviaran a l'última fila".