Salutació protocol·lària entre Rajoy i Puidemont al Saló de l'Automòbil

Els dos presidents coincideixen per primera vegada a Barcelona després de la seva reunió secreta del gener a la Moncloa

Tensa trobada entre Puigdemont i Rajoy a l’Automobile Barcelona. / ATLAS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts

El president del Govern central, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, s'han saludat aquest divendres amb cordialitat protocol·lària abans d'assistir al dinar d'inauguració del Saló de l'Automòbil de Barcelona, en el seu primer retrobament des de la seva reunió secreta del mes de gener passat.

L'encaixada de mans s'ha produït cap a  dos quarts de tres del migdia a les portes del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), on té lloc el dinar d'autoritats, en què Rajoy i Puigdemont comparteixen taula, un al costat de l'altre. A les dues ha arribat el cotxe oficial del president català, que ha saludat el president del saló Automobile Barcelona, Enric Lacalle, així com altres autoritats que ja havien arribat al MNAC, com l'alcalde accidental de Barcelona, Gerardo Pisarello, o els consellers Jordi Jané i Jordi Baiget.

AMB MILLO I MORAGAS

Cap a les 14.25 hores ha arribat Rajoy, acompanyat del delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i del director del gabinet de la Presidència del Govern, Jorge Moragas.

Després de baixar del cotxe oficial, Rajoy ha protagonitzat una primera encaixada de mans amb Puigdemont, abans de continuar saludant la resta d'autoritats que l'esperaven: Pisarello, Jané, Baiget, Roca, així com el president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, i el president de l'Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac), Antonio Cobo.

A continuació, abans d'entrar al recinte i a petició dels fotògrafs que hi havia a les portes d'accés del museu, Rajoy i Puigdemont han accedit a una segona encaixada de mans: "¿Es poden donar la mà, si us plau?", s'ha sentit des de la fila de periodistes gràfics, petició a la qual tots dos han respost amb un somriure mentre es tornaven a donar la mà.

Ha sigut la seva primera trobada pública després que transcendís la reunió que van mantenir l'11 de gener passat a Madrid, en què van constatar la llunyania de les seves posicions respecto al referèndum sobre la independència de Catalunya que preveu convocar en els pròxims mesos el govern de la Generalitat.

FOTO DE FAMÍLIA

Notícies relacionades

Abans del dinar, tots els assistents, inclosos els directius del sector de l'automoció i la resta d'autoritats presents, s'han fet una foto de família en un dels vestíbul del museu, mentre Rajoy departia breument i de forma distesa amb Puigdemont i Pisarello, que flanquejaven el president del Govern.

A la tarda, Rajoy i Puigdemont participaran en la clausura del congrés "Connected Hub" al recinte firal de Montjuïc i, a continuació, protagonitzaran un recorregut per les instal·lacions del saló Automobile Barcelona.