NOVES REVELACIONS

El fiscal general va saber que González volia Moix a Anticorrupció dies abans del seu nomenament

Una tinenta fiscal li va fer un informe amb la transcripció de la conversa entre l'expresident madrileny i Eduardo Zaplana

El fiscal Anticorrupció evita fer declaracions als mitjans. / ATLAS VÍDEO

El fiscal Anticorrupció evita fer declaracions als mitjans.
zentauroepp38295971 espa a memoria fiscal a gra229  madrid  23 09 2014   fotogra170510093703

/

1
Es llegeix en minuts

No hi ha dia que passi sense noves notícies al voltant del fiscal en cap d'AnticorrupcióManuel Moix. En aquest cas, afecten directament el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, que, segons les últimes informacions, va obviar fins a dos avisos sobre Moix rebuts dies abans de designar-lo per al càrrec.

La cadena SER ha revelat que la tinenta fiscal Belén Suárez, que va ocupar provisionalment la direcció d'Anticorrupció abans que Moix fos nomenat, va entregar a Maza un informe el 14 de febrer en què li advertia que el nom de Moix apareixia en unes converses gravades per la Guàrdia Civil a l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González. En concret, Suárez va transcriure la conversa entre González i l'exministre popular Eduardo Zaplana en què el primer expressava les seves preferències perquè Moix fos el nou responsable de la Fiscalia Anticorrupció.

 "Jo crec que a veure si podem col·locar el tema del fiscal anticorrupció, ¿saps? I... jo crec que serà ell, si surt és collonut, perquè el que volen posar de fiscal... El que volen posar de fiscal anticorrupció, et dic jo a tu, que jo ja ho vaig intentar al seu dia, però no tenia no sé quin requisit. Ell era el fiscal en cap de Madrid, que és un tio... bé... es diu Moix, és un tio seriós i bé", li va dir González a Zaplana.

"ES VA FER EL SORPRÈS"

Aquest informe s'uneix a l'advertència que la Unió Progressista de Fiscals (UPF) li va fer al fiscal general dies abans del nomenament, preocupada pel mal que podia fer a la institució el nomenament de Moix, ja que ja corrien els rumors sobre la seva aparició en aquestes converses que llavors encara no s'havien fet públiques.

Segons fonts presents en aquella conversa, el fiscal general "es va fer el sorprès" sobre l'existència de les gravacions i va mantenir la seva decisió aprovant el dia 22 de febrer la designació de Moix.

Notícies relacionades

Els vocals de la UPF van plantejar a l'última reunió del Consell Fiscal, la setmana passada, la seva destitució per la seva "falta d'idoneïtat" per exercir el càrrec, però la majoria de membres de l'òrgan hi van votar en contra.

Maza podrà respondre sobre aquesta nova revelació aquesta tarda al Congrés, on anirà per comparèixer davant la Comissió de Justícia juntament amb el ministre Rafael Catalá.