El número dos d'Interior, sobre la seva reunió amb González: "Tant de bo estigui gravada i acabem ja amb aquest malson"

Afirma que la seva trobada amb el germà de l'expresident de Madrid va ser protocol·lària

No sabia que Pablo González estava investigat en l'operació Lezo', diu

abertran38201948 madrid 27 04 2017 comisi n presupuestos en el congreso  comp170427112248

abertran38201948 madrid 27 04 2017 comisi n presupuestos en el congreso comp170427112248 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts

El secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, ha dit aquest dimecres que "tant de bo" estigui gravada, tal com han dit alguns periodistes, la seva conversa amb Pablo González, germà de l'expresident madrileny Ignacio González i empresonat com ell en l'operació Lezo. "Tant de bo estigui gravada i es pugui publicar, i acabem ja amb aquest malson", ha dit. 

No obstant, Nieto no ha donat per fet que aquesta gravació existeixi, sinó que ha fet aquest comentari afirmant que alguns periodistes l'han esmentat. De fet, preguntant-se quina possibilitat té ell de defensar-se en aquest cas ha assenyalat que no li semblaria adequat gravar les converses del seu Departament. "¿Quina possibilitat tinc d'aclarir-ho?", s'ha preguntat. "Que es gravin les converses a la Secretaria d'Estat de Seguretat i després es puguin posar crec que no és la manera", ha afegit.

En declaracions a Onda Cero, Nieto ha assegurat que ell només vol poder-se defensar, perquè fins ara ha tingut "les dues mans lligades" davant el que es diu d'ell en un sumari que ell no coneix, però que "sí que el coneix molta gent" i del qual només es publiquen fragments. És més, s'ha preguntat si el que s'ha publicat del sumari està preparat.

El 'número dos' d'Interior ha insistit que la seva reunió amb Pablo González va ser protocol·lària i per a temes de seguretat de Mercasa, l'empresa pública de la qual era directiu. També ha dit que feia dos anys que no tenia cap contacte amb ell i que mai ha parlat ni amb Ignacio González ni amb la seva germana Isabel, diputada a l'Assemblea de Madrid.

Nieto ha reiterat que quan es va produir aquesta reunió, el 8 de març, ell no sabia que Pablo González estava investigat en l'operació Lezo. I ha assegurat que si aquesta reunió l'hi hagués demanat Ignacio González "mai s'hauria produït", perquè l'expresident madrileny no era càrrec d'una empresa, no tenia cap relació amb ell i, a més, sí que havia sigut objecte abans d'investigacions judicials -sobre el seu àtic a Estepona- que l'obligarien a "ser caut". 

MOIX EL DEFENSA

El fiscal en cap Anticorrupció, Manuel Moix, ha dit a Sevilla que el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, "no té res a veure amb el tema", en relació amb la possible "xivatada" a Ignacio González sobre les investigacions del 'cas Lezo'.

Preguntat pels periodistes sobre si el número dos d'Interior podria resultar imputat en el cas, el fiscal en cap Anticorrupció ha declarat: "el senyor Nieto no té res a veure amb el tema". Sobre el 'cas Lezo', Moix ha afegit: "Em remeto al que va dir ahir la Fiscalia General de l'Estat, ho comparteixo plenament".

Notícies relacionades