operació antiterrorista

Detinguts dos gihadistes a Badalona i Salou

Els arrestats pertanyerien a una cèl·lula adscrita a l'Estat Islàmic

En la mateixa operació hi ha hagut una tercera detenció a Tànger (Marroc)

Realitzaven tasques de captació, adoctrinament i reclutament. / POLICIA NACIONAL

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut aquest dilluns dos presumptes gihadistes Catalunya, un a Badalona (Barcelonès) i un altre a Salou (Tarragonès), per integració en una cèl·lula adscrita a l'Estat Islàmic, segons informa el Ministeri de l'Interior. En la mateixa operació hi ha hagut un tercer detingut, a Tànger (Marroc).

Els dos detinguts a Catalunya, dos homes de 21 i 32 anys i de nacionalitat marroquina, mantenien contactes habituals amb altres arrestats a Espanya per la seva pertinença a l'Estat Islàmic, així com amb membres destacats d'aquesta organització terrorista ubicats en zona siriano-iraquiana, on tenien intenció de viatjar per combatre.

Així mateix, segons Interior, els detinguts havien manifestat la seva voluntat de fer el gihad i morir com a màrtirs, i per a aquest propòsit miraven i intercanviaven de manera reiterada material audiovisual del Daesh. A més, els detinguts van rebre instruccions sobre formació militar i feien entrenaments en tècniques de boxa i lluita cos a cos.

Notícies relacionades

Segons ha informar el Ministeri de l'Interior, aquestes detencions són continuació d'una important operació conjunta desenvolupada l'octubre del 2015 per la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional i la DGST marroquina, que va culminar amb la detenció de 10 persones, entre Espanya i el Marroc, que feien feines de captació, adoctrinament i reclutament a favor del Daesh.

Aquesta actuació s'ha desenvolupat de manera conjunta per la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional en col·laboració amb la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona i de Tarragona i amb la Direcció General de la Vigilància del Territori del Marroc (DGST) a Tànger.