Mas, satisfet amb l'anunci de la compra d'urnes per al referèndum: "Això va endavant"

La CUP rebaixa la pressió i accepta que la data i la pregunta es fixin al juny

zentauroepp38315725 pla mig del president del pdecat  artur mas  amb una urna  i170506171702

zentauroepp38315725 pla mig del president del pdecat artur mas amb una urna i170506171702 / SILVIA JARDI

1
Es llegeix en minuts

L’anunci del Govern de la Generalitat d’obrir un procés de licitació per comprar 8.000 urnes per al referèndum ha sembrat optimisme entre els sobiranistes. L’expresident Artur Mas és un dels que més s’ha congratulat amb el gest i ahir va explicitar la seva satisfacció durant un acte del partit que presideix, el PDECat, a Montblanc (Conca de Barberà), en què es va arribar a fotografiar amb una urna de metacrilat. «Això va endavant, arriba el moment decisiu», va recalcar l’expresident.

Mas va considerar que la decisió de l’Executiu que presideix Carles Puigdemont «és absolutament coherent i lògica amb el que s’està fent i demostra el compromís i la determinació d’avançar». «És un avís a navegants», va afegir, tot i que va donar també per fet que, tal com va avisar la vigília el Govern central, la fiscalia actuarà si s’acaba materialitzant la compra. «Com a mínim faran això, no saben fer res més», va insistir.

Notícies relacionades

La CUP també es va felicitar per la decisió del Govern de la Generalitat i li va demanar que «segueixi fent tot el que sigui necessari per convocar el referèndum». L’anunci sembla haver suavitzat el discurs dels anticapitalistes, que fins ara exigien conèixer immeditament la data i la pregunta.

«RESPECTE» A LA DECISIÓ

Ahir mateix, la diputada Eulàlia Reguant, però, va assegurar que des del seu grup «respecten» la decisió de deixar aquest tràmit per al mes juny, una vegada hagi acabat la seva feina el Pacte Nacional pel Referèndum. Reguant també va alertar contra les «amenaces de l’Estat» a partir d’ara. «Seran constants», va recalcar la diputada de la CUP.