L'ESCÀNDOL DEL 'CAS LEZO'

Ignacio González va cobrar 4.500 euros al mes per dos articles setmanals a 'La Razón'

L'expresident de Madrid va escriure al rotatiu madrileny fins a tres dies abans de la seva detenció, segons 'El País'

 

 

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio Gonzáleza la presó per presumptes irregularitats en la gestió de l'empresa pública Canal d'Isabell II, va cobrar 4.500 euros al mes per dos articles setmanals a 'La Razón', diari que dirigeix Francisco Marhuenda, a qui el jutge del 'cas Lezo' també va interrogar sobre aquest nou escàndol de corrupció al PP de Madrid. Segons publica 'El País', González va publicar al rotatiu madrileny fins al 15 d'abril, tres dies abans de la seva detenció.

Notícies relacionades

En les escoltes a què ha tingut accés 'El País', Edmundo Rodríguez Sobrino, principal testaferro d'Ignacio González en l'operació Lezo, retreu en diverses ocasions a l'expresident madrileny la seva obsessió pels diners. "Nacho, tranquil·litza't, passa desapercebut", se li sent dir en un dels àudios filtrats. En converses entre Rodríguez Sobrino i María Fernanda Richmond, exdirectora financera del Canal d'Isabell II, el primer li explica a la segona que González no en té prou amb els 4.500 euros que cobra de 'La Razón' per sostenir el seu luxós tren de vida.

Ignacio González va començar a escriure per a 'La Razón el setembre del 2015, amb un article titulat 'Què volen els catalans', i va publicar l'últim el 15 d'abril, tres dies abans que la policia el detingués. En aquest període de poc més de sis mesos, González va publicar 144 articles. Segons el sumari del cas, l'acord amb 'La Razón' establia que González escriuria dos articles setmanals a 600 euros la peça.