El PDECat recull fons per als inhabilitats per la consulta del 9-N

Pascal critica Rufián (ERC) per les seves declaracions contra Pujol

El partit escollirà tots els candidats municipals en el termini d'un any

 

  / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

La direcció del PDeCAT iniciarà dimarts que ve una campanya per recollir fons destinats a pagar els costos jurídics i les multes derivades de les penes d'inhabilitació que han recaigut en Artur MasJoana Ortega i Irene Rigau, condemnats per impulsar la consulta sobiranista del 9-N.

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha animat a Tàrrega (Lleida) "tots els ciutadans, no només els del partit", a aportar fons amb què "sostenir les persones inhabilitades".

"El nostre agraïment és gran, però també hem d'ajudar-los a tirar endavant i deixar-los clar que no estan sols", ha assenyalat en la jornada de treball que ha celebrat amb càrrecs locals i comarcals per reforçar l'estructura del partit a nivell municipal i impulsar una campanya pel 'sí' a la independència.

La líder del PDeCAT també ha anunciat a Tàrrega que aquest partit iniciarà el 10 de juny vinent un procés que culminarà el 10 de juny del 2018 en què s'escolliran els caps de llista per a les eleccions municipals del 2019, uns comicis que afirma que han de servir per demostrar que "som la principal força al territori".

Pascal ha subratllat que l'antiga Convergència no havia utilitzat mai aquest mètode de primàries que ha qualificat d'"instrument saludable, que internament s'ha de treballar perquè sigui marca de la casa".

Així mateix, el 13 de maig vinent el PDeCAT té previst celebrar a Barcelona una conferència ideològica per deixar clar que el partit no es va fundar "per tapar les vergonyes de ningú", sinó per "crear un país digne".

DEFENSA DE PUJOL

Després que el portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, hagi afirmat en una entrevista d'Europa Press que Jordi Pujol "és el pitjor que li ha passat a Catalunya amb Cs", Pascal ha sortit en defensa de l'obra de l'expresident de la Generalitat.

Notícies relacionades

"Quan sento Rufián parlant un català i un castellà fantàstics penso que aquesta és la Catalunya que construïm, la de l'ascensor social i la d'un sol poble, que és també gràcies als governs del president Pujol", ha replicat.

Així, ha reivindicat la figura de Pujol com a creador de l'Estat del benestar a Catalunya i el "segell" que va posar a l'impulsar projectes com la Universitat Pompeu Fabra (UPF), en què van estudiar tant Pascal com Rufián