EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

La CUP assegura que hi ha prou electes i funcionaris "implicats" per garantir el referèndum

Gabriel insta el Govern a desobeir i usar les partides pressupostàries suspeses pel TC per celebrar la consulta

jregue37392649 barcelona 22 02 2017 pol tica  sesi n de control del govern 170427111435

jregue37392649 barcelona 22 02 2017 pol tica sesi n de control del govern 170427111435 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

La portaveu de la CUPAnna Gabriel, ha assegurat aquest dijous que l'entramat institucional de Catalunya té prou personal per garantir l'execució del referèndum sense necessitat de posar-hi persones "que temin per la seva posició". La cupaire ha assenyalat que hi ha alcaldesregidors i altres treballadors públics que hi estan "absolutament implicats" i en podrien assumir la gestió, i per això, segons ella, no hi ha elements per inquietar la ciutadania en aquest sentit. 

En una entrevista a TV-3, Gabriel ha insistit que s'haurà de fer valer el resultat de la jornada, "no per imposició" sinó perquè serà la voluntat de la majoria de la població, i que això s'aconseguirà "implantant una nova legalitat" que s'haurà de complir si el 'sí' guanya a les urnes. D'aquesta forma ha respost la diputada de la CUP a les polèmiques declaracions del diputat de Junts pel Sí Lluís Llach, que en diverses converses recents ha afirmat que la Generalitat "sancionarà" els funcionaris que es neguin a complir les lleis de "desconnexió".

UNA OBLIGACIÓ, NO UN COMPROMÍS

Gabriel ha assegurat que el referèndum és una obligació que té el Govern, i no un compromís, ja que el Parlament va aprovar celebrar un referèndum com a màxim a finals de setembre del 2017. Davant aquesta situació, Gabriel ha demanat a l'Executiu de Carles Puigdemont que estableixi les bases per executar-lo i que no s'escudi en la feina que està fent el Pacte Nacional pel Referèndum per no fixar data a la consulta.

Notícies relacionades

La cupaire considera que el Govern ha de treballar en la logística i per això necessitarà les partides dels pressupostos suspeses pel TC: "S'haurà de desobeir la suspensió de l'Estat, i les partides hauran de garantir que es facin les compres i adjudicacions necessàries per al referèndum".

En referència a la reforma del reglament del Parlament, que ha impulsat Junts pel Sí per permetre una tramitació exprés de les lleis de desconnexió, Gabriel ha considerat que no servirà per esquivar el Tribunal Constitucional (TC), però que sí que ho veu com una via per poder aprovar les lleis que avalin el referèndum i la desconnexió de manera "més àgil i ràpida".