Susana Díaz: "Sempre he sentit afecte i caliu de la societat catalana"

La presidenta defuig parlar dels prejudicis que, segons Zapatero, hi ha contra ella per ser dona i andalusa

 

  / EFE / JULIO MUÑOZ

1
Es llegeix en minuts

La presidenta andalusa i aspirant a les primàries del PSOE, Susana Díaz, ha assegurat aquest dimecres que sempre ha sentit "afecte i caliu" per part de Catalunya i la societat catalana, i ha mostrat "orgull" per ser "dona, mare treballadora, andalusa i profundament socialista".

En la seva segona visita a Catalunya en el marc de les primàries del PSOE, Díaz ha portat a terme una conferència al Fòrum Barcelona Tribuna, un acte que ha sigut presentat pel líder del PSC, Miquel Iceta.

En el torn de preguntes, Díaz ha sigut interpel·lada per les declaracions de l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, que en una visita a Barcelona com a ambaixador de la seva campanya va assegurar dilluns passat que el seu repte era "desfer" els "prejudicis" contra Díaz a Catalunya per ser dona i andalusa.

"Jo crec que sí que se m'estima [a Catalunya] i rebo un afecte gran en el meu partit i fora del meu partit", ha assenyalat Díaz enmig d'aplaudiments dels presents. "N'he rebut sempre. Sempre he sentit afecte i caliu de la societat i del partit en conjunt". Díaz ha dit que "sap" que Zapatero l'estima "molt". "Però em sento orgullosa de ser dona, mare treballadora, andalusa i profundament socialista", ha afegit.

"Jo sento molt d'afecte, però crec a més que la manera de ser dels andalusos és una manera d'integrar-se amb facilitat en les societats a què van, a què s'incorporen, viuen i fan arrels. Per això l'andalús és estimat a Catalunya i el conjunt d'Espanya", ha afirmat la dirigent socialista.

Notícies relacionades

De fet, la presidenta de la Junta ha insistit que "on han anat sempre els andalusos i hi han fet arrels, han viscut amb normalitat, naturalitat i la mateixa passió el seu origen, d'on venen i el lloc que han triat lliurement o per circumstàncies socials o històriques en aquest país".

Fins i tot ha confessat, a partir d'una anècdota personal, que en molts indrets d'Espanya ha trobat que, a moltes persones a qui els agrada el futbol, el seu segon equip preferit sol ser el Betis, del qual ella és seguidora. "Això és una manera d'estimar Andalusia i el conjunt d'Espanya. Guanyem poc, no guanyem gairebé mai. El que guanyo en política, ho perdo en el futbol", ha fet broma la mandatària.