IU demanarà al jutge Velasco que investigui Aguirre per les irregularitats del Canal de Isabel II

El coordinador de la formació, Alberto Garzón, presentarà una querella criminal a l'Audiència Nacional

jregue38170692 madrid  24 04 2017   politica  dimisi n de esperanza aguirre170426102206

jregue38170692 madrid 24 04 2017 politica dimisi n de esperanza aguirre170426102206 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

Izquierda Unida, Equo i Ecologistes en Acció, juntament amb altres associacions i col·lectius agrupats en la Plataforma contra la Privatització del Canal de Isabel II, registraran aquest dimecres una querella criminal a l'Audiència Nacional en què sol·licitaran al jutge Eloy Velasco que s'investigui, per les irregularitats comeses a l'empresa d'aigües, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre. En la querella, aportaran dades i arguments per justificar aquesta petició.

Serà el mateix coordinador general d'IU, Alberto Garzón, l'encarregat de presentar l'escrit amb què volen sol·licitar la seva participació en la causa oberta per Velasco i que va arrencar la setmana passada amb la detenció del delfí d'AguirreIgnacio González.

Notícies relacionades

El document que registraran en seu judicial sol·licita noves imputacions de persones relacionades amb la trama amb què s'haurien desviat fons a través de l'empresa pública madrilenya. A més, demanen que s'ampliïn els delictes recollits fins ara en el sumari relacionat amb el "desfalc" del Canal.

Des que va començar l'operació Lezo, el magistrat Velasco ha ordenat la detenció de 13 persones, l'última d'elles l'exgerent del Canal de Isabel II Ildefonso de Miguel, per a qui ha decretat presó eludible amb fiança de 100.000 euros pel presumpte cobrament d'algun tipus de comissió relacionada amb la construcció dels Teatros del Canal.