El Congrés accelera perquè Rajoy declari per la corrupció del PP

Pastor demanarà aquest dijous als grups que pactin per constituir la comissió d'investigació la setmana que ve

El PSOE i C's, principals candidats a presidir l'òrgan de fiscalització

undefined37679487 madrid  15 03 2017    mariano rajoy presidente del gobierno 170426120209

undefined37679487 madrid 15 03 2017 mariano rajoy presidente del gobierno 170426120209 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

L'oposició accelera per intentar posar contra les cordes Mariano RajoyMariano Rajoy després dels últims escàndols de corrupció al seu partit i evitar que eludeixi les seves responsabilitats polítiques desviant tota la càrrega a la justícia. La presidenta del Congrés, Ana Pastor, demanarà aquest dijous als grups a la junta de portaveus que arribin a un acord amb rapidesa si pretenen, com van anunciar ahir, que la comissió que investigarà el finançament irregular del PP quedi constituïda en menys de 10 dies. Segons l'agenda parlamentària, copada pel debat de pressupostos, el primer moment lliure seria dijous que ve a la tarda. 

Notícies relacionades

Tenint en compte que dilluns i dimarts és festiu a Madrid i que la convocatòria s'ha de fixar amb un mínim de 48 hores, per aprofitar aquest dijous els partits haurien d'arribar a un pacte aquest mateix divendres. El punt més complex serà l'elecció de la presidència. Ciutadans ha sigut el grup més actiu a reclamar la comissió d'investigació i fonts parlamentàries apunten que és previsible que reclami aquest lloc. Els socialistes creuen que no hi haurà grans disputes en la designació d'aquest càrrec i dels membres que formaran part de la comissió. També hauran d'elegir el format i els compareixents.

Una vegada quedi constituïda, l'oposició reclamarà la presència de Rajoy per explicar els últims casos de corrupció que afecten el PP. A més, els grups demanen la dimissió dels ministres d'Interior i Justícia.