Catalá diu que González el va felicitar per SMS pel seu nomenament i que ell li va respondre "amb educació"

El ministre assegura que l'expresident li va enviar un missatge el 3 de novembre, quan Rajoy va fer pública la composició del nou Govern

El titular de Justícia diu que es referia "als embolics" d'una Espanya que sortia d'un any amb un Executiu en funcions i dues eleccions

catala

catala / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat que el missatge de mòbil que va enviar a Ignacio González el novembre del 2016 era una resposta d'agraïment a un altre que l'expresident de la Comunitat li havia enviat el dia 3, quan es va fer públic el Govern de Mariano Rajoy. Aquella tarda de tardor, el cap de l'Executiu va informar de la composició del seu nou Gabinet, en què Catalá va repetir a la cartera de Justícia. En aquell marc, ha comentat Catalá als passadissos del Senat, González li va enviar un missatge de felicitació per seguir en el càrrec.

"El 3 de novembre vaig rebre centenars de missatges, i no exagero, pel meu nomenament com a ministre de Justícia i els vaig contestar tots amb amabilitat i educació, i entre ells el d'Ignacio González, que conec des de 1996", ha declarat Catalá. El titular de Justícia ha dit que no té una relació d'amistat amb l'exdirigent del PP però sí personal i li va voler donar les gràcies pel missatge. "Gràcies, Nacho. Una forta abraçada. Tant de bo es tanquin aviat els embolics", és el que li va respondre en un SMS que han revelat aquest dimarts La Sexta i 'El Español'.

Notícies relacionades

Catalá ha argumentat que amb aquestes paraules li volia transmetre un desig de "bona voluntat" que Espanya tingués "aviat estabilitat", perquè els ciutadans feia "un any que estaven amb Govern en funcions, dos processos electorals, les investidures fallides...". "No em refereixo en absolut a qüestions judicials que tinguin a veure amb González", ha afegit. "És un missatge de cortesia, amabilitat i en resposta a una felicitació", ha afirmat.

A preguntes de la premsa, el ministre ha assegurat amb rotunditat que l'expresident de la Comunitat de Madrid "mai" li ha demanat ajuda per resoldre els seus assumptes judicials.